Νόστιμα μπιφτέκια με γραβιέρα από την Έλλη
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
2 αβγά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί
200γρ. γλυκιά γραβιέρα
3 κ.σ γεμάτες κέτσαπ
2 κ.σ γεμάτες μουστάρδα
λίγο ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
½ κ.γ σόδα προαιρετικά (διαλύουμε σε 2κ.σ νερό)
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κιμάδες, τα αυγά, το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα στον τρίφτη ή στο μούλτι, την κέτσαπ, την μουστάρδα, την γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη, τα μπαχαρικά, λίγο Ελαιόλαδο (γιατί έχουμε την γραβιέρα), την σόδα αν θέλουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα μας. Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει και κατόπιν παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα και πλάθουμε τα μπιφτέκια λαδώνοντας τα χέρια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ή ανάλογα με τον φούρνο σας.
Μπιφτέκια με γραβιέρα της Έλλης