Ντοματόρυζο της Μάγδας
Υλικά
6 ώριμες ντομάτες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
Αλάτι-πιπέρι
Βασιλικό
Λευκό τυρί της αρεσκείας σας (φέτα, μυζήθρα, μανούρι, κτλ)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες-τριμμένες στον τρίφτη και ανακατεύουμε, ρίχνουμε μια κούπα νερό το ρύζι και το αλάτι-πιπέρι. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι το ρύζι να χυλώσει και να πιει τα υγρά του. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι και προσθέτουμε τον βασιλικό ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με θρυμματισμένο λευκό τυρί.