Σοκολατόπιτα με σιμιγδάλι
Υλικά
Γιαούρτι στραγγιστό 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Σιμιγδάλι χοντρό 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αυγά 4 τεμ
Μαργαρίνη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού
Αμύγδαλα καβουρδισμένα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Κονιάκ 4 κουταλιές της σούπας
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας
Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 125 γρ
Αλάτι 1 πρέζα
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 2 φλιτζάνια του τσαγιού
Νερό 3 φλιτζάνια του τσαγιού
Λεμόνι 2 κουταλάκια του γλυκού ΄χυμό και 3 τεμ φλούδα
Για επικάλυψη
Κουβερτούρα 125 γρ
Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας
Κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας
Νερό 2 κουταλιές της σούπας
Οδηγίες
Σε μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι με την σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με την μαργαρίνη , να αφρατέψει, χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους και ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μπολ με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ,το σιμιγδάλι με την σόδα και το αλάτι. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν-μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί , αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).
Για το σιρόπι : Βάζουμε το νερό ,την ζάχαρη , τον χυμό λεμονιού και τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε περίπου 7-8 λεπτά . Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό το βγάζουμε από τον φούρνο, κάνουμε τρύπες μικρές με ένα πιρουνάκι και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
Για την επικάλυψη : Λιώνουμε σε κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χαράζουμε σε ρόμβους το γλυκό και το περιχύνουμε με την σάλτσα σοκολάτας.
chefoulis.gr