Ο σολομός αγαπά ιδιαίτερα τη μουστάρδα και η ένωσή τους δίνει ένα γευστικότατο πιάτο
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
3 κ.σ γενάτες μουστάρδα
1/2 πορτοκάλι τον χυμό
2 κ.σ μέλι με ξίδι βαλσάμικο
Λίγο μπούκοβο ή 1 μικρή καυτερή
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φιλέτα του σολομού και τα αλατοπιπερόνουμε και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, το μείγμα μελιού-ξιδιού), το μπούκοβο ή την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα με το μείγμα του μπολ και από τις δύο πλευρές. Ότι περισσέψει το κρατάμε στην άκρη.
Προθερμαίνω τον φούρνο στο γκρίλ. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και αραδιάζουμε τα φιλέτα σολομού και κλείνουμε ελαφρά την λαδόκολλα.
Ψήνουμε με την σχάρα στην μέση του φούρνου για 5 λεπτά στους 220 βαθμούς. Ανοίγουμε την λαδόκολλα γυρίζουμε τα φιλέτα, αλείφουμε με το μείγμα που κρατήσαμε στην άκρη και ξαναψήνουμε για 5 λεπτά. Την ίδια διαδικασία κάνουμε για άλλες δύο φορές μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα.
Σολομός με μουστάρδα της Έλλης