Σπετσοφάι
ΥΛΙΚΑ
2 χωριάτικα λουκάνικα
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
2-3 ώριμες ντομάτες
1 κ. γλυκού πελτέ
1 κ. γλυκού ζάχαρη
1/2 ποτήρι κρασί
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
Καυτερή πιπεριά προαιρετικά
Λίγο ελαιόλαδο, ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο αν βάλουμε και τις πιπεριές.
Όταν τα λαχανικά αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε την σάλτσα από τις ντομάτες, τον πελτέ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα λουκάνικα πάλι μέσα. Προσθέτουμε την καυτερή.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να δέσει το ζουμάκι.
cookeatup.com