Ψάρια στο φούρνο της Έλλης
Υλικά
4 Ψάρια (λαβράκια, Τσιπούρες, 380-400γρ.)
2 ξερά Κρεμμύδια
2 Λεμόνια
Ρίγανη, δεντρολίβανο ή Θυμάρι
Ελάχιστο σκόρδο σε σκόνη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Λαδόκολλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Κόβουμε την λαδόκολλα σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα λεμόνια σε φέτες.
Βάζουμε σε κάθε λαδόκολλα από ένα ψάρι. Πασπαλίζουμε το καθένα (μέσα και έξω) με πιπέρι, ρίγανη δεντρολίβανο ή θυμάρι, σκόνη σκόρδου. Στην κοιλιά του ψαριού βάζουμε φέτες κρεμμυδιού και μία λεμόνι. Τα υπόλοιπα (κρεμμύδια και λεμόνια) τα γαρνίρουμε από πάνω. Τέλος ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, κλείνουμε τις λαδόκολλες και τις αραδιάζουμε στο ταψί της κουζίνας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-45 λεπτά περίπου.
Μπορούμε γύρο από τις λαδόκολλες να βάλουμε πατάτες κομμένες στα τέσσερα ή στην μέση αφού τις αλατοπιπερώσουμε και τις ραντίσουμε με ντρέσιγκ από ελαιόλαδο, λεμόνι και μουστάρδα.