«Ήταν μια συνάντηση απλά για να κατευνάσει ο Υπουργός τα πνεύματα» όπως ανέφερε ο Χρήστος Κάμτσης από την Πέλλα
μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, στον ‘’Λόγο της Πέλλας’’. «Μία από τα ίδια, μας είπε ότι φταίνε οι προηγούμενοι και αυτοί προσπαθούν να τα διορθώσουν»!
Οπότε οι αγρότες παραμένουν στις επάλξεις με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη κινητοποίηση της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Όπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας «από τη συζήτηση δεν προέκυψε απολύτως τίποτα θετικό» για τα αιτήματα τα οποία υποβλήθηκαν. Ζήτησε να παραμείνουν τα τρακτέρ στα μπλόκα και να ενισχυθεί ο αγώνας των αγροτών όσο γίνεται περισσότερο. «Η μεγαλύτερη κλιμάκωση είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της τρίτης στην Αθήνα», πρόσθεσε. Κατά τον κ. Μπούτα, ο μικρομεσαίος αγρότης δεν έχει προοπτική, «αν συνολικά αυτή η πολιτική δεν έρθει τούμπα. «Είμαστε 15 – 20 μέρες στα μπλόκα με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης. Αν μέρος του πλαισίου αυτού το ικανοποιούσε η κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να πάρουμε ανάσες επιβίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τον αγώνα τους «αγώνα επιβίωσης».
Τι δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση
Την ίδια ώρα, πίσω στο αρχικό μπλόκο που έστησαν στις 30/1, στα πράσινα φανάρια (πριν τη διασταύρωση αεροδρομίου), επέστρεψαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που στη 13.00 ολοκλήρωσαν τον 24ωρο αποκλεισμό του κεντρικού οδικού κόμβου προς και από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν, με μεγάλες καθυστερήσεις, μέσω της μοναδικής παρακαμπτηρίου οδού από ξενοδοχείο που βρίσκεται παράλληλα.
“Θα συνεχίσουμε τον επ΄αόριστον αποκλεισμό στα πράσινα φανάρια”, διεμήνυσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, προσθέτοντας “όσο η κυβέρνηση μας απαξιώνει, τόσο εμείς θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας”.
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και όσων συντάσσονται με αυτήν, αφορά στο να ορίσει η ελληνική κυβέρνηση ακριβή ημερομηνία συνάντησής τους, με τον πρωθυπουργό-είτε υπό την εποπτεία του- και τους αρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Υπενθυμίζεται ότι στο μπλόκο στα πράσινα φανάρια συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Χαλκιδικής και πολλών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Με πληροφορίες από newsit
‘’Άνθρακες ο θησαυρός’’ στη συνάντηση αγροτών – Αποστόλου. Κάλεσμα για δυναμική κάθοδο στην Αθήνα