Saturday, 21 September, 2024

Αποφασίζουν επόμενες κινήσεις οι αγρότες που μοίρασαν λάχανα στην Αθήνα

Με την πορεία προς τη Βουλή και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βάθης μπροστά από  το  υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε

το αγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης με αντιπροσωπεία αγροτών να επιδίδει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Δυναμικό παρόν δόθηκε από τους αγρότες της Πέλλας με το μπλόκο ΓυψοχωρίουpellamplokoΜεταξύ των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων είναι αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο πετρέλαιο και ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, οι οποίοι ήταν αυτοί οι οποίοι διοργάνωσαν και συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Οι αγρότες από 40 μπλόκα ανά την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Βάθη και ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Οι αγρότες μοίρασαν λάχανα στους φτωχούς

Οι αγρότες κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν μαζί με τα λάχανα τους. Συγκεκριμένα είχαν φέρει μαζί τους ένα φορτηγό γεμάτο με ενάμισι τόνο λάχανα, κι ενώ αρχικά είχαν σκοπό να τα πετάξουν μπροστά στη Βουλή, ωστόσο, άλλαξαν γνώμη και τα μοίρασαν στον κόσμο.

laxanaagrotisΚαταχειροκροτήθηκαν από τους αγρότες οι τσολιάδες στον Άγνωστο Στρατιώτη

Συνθήματα και πανό έξω από την ΒουλήagrotiapanoΣήμερα η συνάντηση με Γιάννη Δραγασάκη και Ε. Αποστόλου

Κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, θα έχει σύσκεψη εργασίας με αντιπροσωπεία των αγροτών, στις 4 το απόγευμα, στα γραφεία της αντιπροεδρίας στην Οδό Ζαλοκώστα, και εκτός από τον κ. Δραγασάκη, θα συμμετέχουν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο αν. υπουργός Ενέργειας Σ. Φάμελλος ο υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου.

Με πληροφορίες από Newsit – newsbomb.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου