Λύση με νομοθετική παρέμβαση ή υπουργική απόφαση, ώστε να μη χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση που το 2017 μπορεί να φτάσει τα 74,9 ευρώ το στρέμμα
για τους παραγωγούς των οποίων τα βαμβακοχώραφα κατατρώει φέτος το πράσινο σκουλήκι επεξεργάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες του AgroNews, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνεργασία με τους επιτελείς του ΕΛΓΑ.
Όπως έχει γράψει η Agrenda, σε έξαρση βρίσκεται το πράσινο σκουλήκι αυτή την περίοδο, προκαλώντας τεράστιες ζηµιές στις βαµβακοφυτείες, λίγο πριν την συγκοµιδή.Όπως έχει γράψει η Agrenda, σε έξαρση βρίσκεται το πράσινο σκουλήκι αυτή την περίοδο, προκαλώντας τεράστιες ζηµιές στις βαµβακοφυτείες, λίγο πριν την συγκοµιδή.
Η λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, για το οποίο είναι ενήμερος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, θα προβλέπει αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού των ζημιών και των αποδόσεων στις περιοχές που έχουν πληγεί και θα βεβαιώνεται από τον ΕΛΓΑ, ώστε να μην λαμβάνεται υπόψη το απαιτούμενο σήμερα πλαφόν ως έχει και είναι ως γνωστόν ανά νομό, διαφορετικό.
Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχη περίπτωση για ζημιές από το πράσινο σκουλήκι στα βαμβακοχώραφα το 2012, υπήρξε μέριμνα και καταβλήθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση στους δικαιούχους παραγωγούς, ένα χρόνο έπειτα, το 2013.
Όπως έχει γράψει η Agrenda, σε έξαρση βρίσκεται το πράσινο σκουλήκι αυτή την περίοδο, προκαλώντας τεράστιες ζηµιές στις βαµβακοφυτείες, λίγο πριν την συγκοµιδή.
Το µεγαλύτερο πρόβληµα αντιµετωπίζουν οι βαµβακοπαραγωγοί της Λάρισας και πιο συγκεκριμένα σε περιοχές, όπως η Τερψιθέα, Φαλάνη, ∆ασοχώρι, Οµορφοχώρι, Γλαύκη, Νάµατα, Αχέλλειο και Κιλελέρ.
Εξίσου μεγάλη προσβολή διαπιστώνεται σε περιοχές των Φαρσάλων και της Καρδίτσας, αλλά και σε περιοχές της δυτικής (Μεσολόγγι, Πύργος) και της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Φθιώτιδα), όπως επίσης και στην Μακεδονία.