Sunday, 23 June, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: Συναντήσεις με παραγωγούς σε Άγρα, Καρυδιά και Κερασιά

Διονύσης Σταμενίτης: Συναντήσεις με παραγωγούς σε Άγρα, Καρυδιά και Κερασιά
Η έντονη χαλαζόπτωση στις περιοχές της Έδεσσας, της Αλμωπίας και Σκύδρας δημιούργησε πολλά προβλήματα στις καλλιέργειες, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των παραγωγών, με πολλούς από τους οποίους συνομίλησα χθες σε Άγρα, Καρυδιά και Κερασιά.

Ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ ήδη έχει κινητοποιηθεί για την καταγραφή και τις αναγγελίες ζημιάς. Οι επαφές μου με τους παραγωγούς και στις υπόλοιπες περιοχές.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μια σημαντική προσπάθεια να ανασυγκροτήσουμε τον ΕΛΓΑ ώστε να μπορεί να ενεργεί στους σωστούς χρόνους ενώ στην τρέχουσα θητεία σχεδιάζουμε τον νέο ΕΛΓΑ, τον οποίο σύντομα θα παρουσιάσουμε αναλυτικά. Και σε αυτήν την περίπτωση, η εντολή μας είναι να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, με ακρίβεια στις εκτιμήσεις.
Σήμερα το πρωί, παραβρέθηκα στη συνάντηση εργασίας της Διοίκησης και των εργαζομένων του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας. Είχα την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω για την προσπάθεια τους να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν τα τελευταία χρόνια, λόγω κυρίως της αλλαγής των καιρικών φαινομένων, αλλά και να τους ενημερώσω για τις αλλαγές που προωθούμε ως ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ώστε να ο ΕΛΓΑ να οχυρωθεί σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου