Wednesday, 23 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Διονύσης Σταμενίτης: «Aναμένεται η δημοπράτηση του Φράγματος του Αλμωπαίου»

Με θέμα την εξέταση της πορείας των μελετών των έργων του ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης), πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεταξύ του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταοφορών, Νίκου Ταχιάου, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη, του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο παραγόντων.
Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε και η πορεία του έργου του Φράγματος του Αλμωπαίου (ταμιευτήρας) και τα χρονοδιαγράμματα. Ειδικότερα, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, το έργο βρίσκεται στη φάση της κήρυξης των απαλλοτριώσεων, η οποία εξελίσσεται χωρίς φαινόμενα καθυστερήσεων και αντιρρήσεων. Με την ολοκλήρωση της φάσης των απαλλοτριώσεων το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προχωρήσει άμεσα στη δ
ημοπράτηση του έργου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η έκδοση διακήρυξης του έργου (δημοπράτηση) αναμένεται σε 3 μήνες.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης τόνισε: «Προχωράμε με συνέπεια στις απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην έναρξη της κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου (ταμιευτήρας). Έχουμε πει ότι είναι ένα έργο που θα ωφελήσει σημαντικά την περιοχή μας και αναμφίβολα θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αναχαίτιση των συνεπειών της Κλιματικής Κρίσης, όπως το φαινόμενο της λειψυδρίας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.