Sunday, 29 September, 2024

Επιτέλους λεφτά για τη συνδεδεμένη τεύτλων

Στους λογαριασμούς των 1.891 δικαιούχων παραγωγών μπήκαν τα χρήματα της συνδεδεμένης για το 2017, ύψους 4.482.576,97 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 72 ευρώ το στρέμμα

σύμφωνα και με την απόφαση που προηγήθηκε και ορίζει το ύψος της ενίσχυσης.
Tο 2017 σπάρθηκαν 62.000 στρέμματα με τεύτλα στη χώρα, ενώ η περίοδος καλλιέργειας του προϊόντος ξεκινά αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται τέλος Μαρτίου.Tο 2017 σπάρθηκαν 62.000 στρέμματα με τεύτλα στη χώρα, ενώ η περίοδος καλλιέργειας του προϊόντος ξεκινά αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται τέλος Μαρτίου.
Όπως φαίνεται η διαδικασία επισπεύτηκε μετά και τα επεισόδια της περασμένης Δευτέρας μεταξύ του μέλους της διοίκησης της ΕΒΖ Γεράσιμου Τσιαπάρα και τευτλοπαραγωγών, όταν ο πρώτος εξύβρισε εκπροσώπους των παραγωγών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απλήρωτη παραγωγή τους. Ακολούθησε μήνυση από την πλευρά των παραγωγών και η παραίτηση του κ. Τσιαπάρα.
Στα 72 ευρώ η συνδεδεμένη στα τεύτλα
Να σημειωθεί ότι βάσει της απόφασης, η επιλέξιμη για πληρωμή έκταση είναι 6.271,7 εκτάρια και το ύψος της ενίσχυσης προκύπτει από το γεγονός ότι η επιλέξιμη έκταση καλλιέργειας ζαχαρότευτλων για το 2017 υπολείπεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό της έκτασης αναφοράς που οριζόταν στα 13.367 εκτάρια.
Η ανακοίνωση του υπουργείου
Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου η Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την καλλιέργεια τεύτλων, ύψους 72 ευρώ ανά στρέμμα, για την παραγωγή του 2017.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο κ. Αποστόλου στο ΥΠΑΑΤ με τους παραγωγούς τεύτλων δεσμεύτηκε τόσο για την επιτάχυνση της καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης, όσο και για τη δημιουργία επιτροπής η οποία θα αναλάβει να τεκμηριώσει την υιοθέτηση διακριτού αγροπεριβαλλοντικού μέτρου στο πλαίσιο του ΠΑΑ για την περαιτέρω ενίσχυση των τευτλοπαραγωγών, στην παραγωγή του 2018, που εφαρμόζουν αντίστοιχες πρακτικές.
agronews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου