Sunday, 22 December, 2024

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά από τον Βαγγέλη Αποστόλου να λάβει έγκαιρα μέτρα για να επιστρέψει το ΟΣΔΕ σπίτι του

Οι μισές δουλειές του ΥπΑΑΤ πρέπει φέτος να ολοκληρωθούν. Τώρα ο υπουργός γνωρίζει και τίποτα δεν υπάρχει για να φοβηθεί Αυτό αναφέρει η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει έγκαιρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να ολοκληρώσει τις περσινές εξαγγελίες του για το ΟΣΔΕ, που ναι μεν βρισκόταν σε καλό δρόμο, αλλά στο τέλος έμειναν στη μέση, λόγω έλλειψης χρόνου. Στη συνέχεια, η οργάνωση αναφέρει ότι το πρώτο πράγμα που είπε ο κ. Αποστόλου, με το που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, ήταν το περιβόητο «το ΟΣΔΕ θα επιστρέψει στο σπίτι του». «Και η υπόσχεση αυτή θα τον στοιχειώνει, μέχρι να την υλοποιήσει», τονίζει. «Πέρυσι, ξεκίνησε να κάνει ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά. Και τελικά έκανε μισό. Ήθελε, αλλά μάλλον φοβήθηκε», προσθέτει.

Αναγνωρίζουμε στον υπουργό ότι είχε και έχει τη βούληση. Αναγνωρίζουμε ότι ο υπουργός μιας Αριστερής κυβέρνησης δεν μπορεί παρά να έχει την πρόθεση να απαλλάξει τους αγρότες από μεσάζοντες και κερδοσκόπους. Να αποκαταστήσει την τάξη, την ομαλότητα, το κύρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, που, γνωρίζει και ο ίδιος πλέον πολύ καλά, έχει και την ευθύνη και τη δυνατότητα φέρει σε πέρας το έργο του ΟΣΔΕ.
Του το είπαν, άλλωστε, άπαντες πέρυσι. Και το είπαν δυνατά, καθαρά και με τρόπο που δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση. Αν αμφιβάλλει, αν δεν θυμάται, αν δεν το ξέρει, δεν έχει παρά να ρωτήσει. Πρώτα και κύρια τους ίδιους τους εργαζομένους του Οργανισμού.
Ας ρίξει μια ματιά και στην πλατφόρμα υποστήριξης του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τα χιλιάδες μηνύματα, ας δει και την ανάλογη, σχεδόν κενή, του δήθεν συντονιστή. Θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.
Θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των όσων πέρυσι ξεκίνησε ή θα αφήσει εκείνο το βήμα μισό; Θα υλοποιήσει το δικό του όραμα και την υπόσχεσή του ή θα αφήσει το ΟΣΔΕ σε ξένο σπίτι, με αφιλόξενους ιδιοκτήτες;

Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά. Ως ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις.
Υπάρχει ο χρόνος για να γίνουν όσα χρειάζεται. Και με τον τρόπο που πρέπει να γίνουν. Με σεβασμό στη νομιμότητα, στην κοινή λογική και στους ανθρώπους της παραγωγής, αυτούς που μοχθούν για να κρατήσουν όρθια την οικονομία της χώρας και που είναι αδιανόητο, σε τέτοιες συνθήκες μάλιστα, να τους πετάμε βορά στις ορέξεις των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Καλούμε, επίσης, τους εκπροσώπους των ΚΥΔ που πέρυσι μπορεί να φοβήθηκαν ή να παραπλανήθηκαν, να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους. Κι αν υπάρχει η παραμικρή έστω αμφιβολία, δεν έχουν παρά να δουν και αυτοί τη νέα πραγματικότητα, τα νέα δεδομένα. Μπορούν να επικοινωνήσουν με όποιο άλλο ΚΥΔ αυτοί επιλέξουν και να ενημερωθούν. Μπορούν να έρθουν στη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ. Μπορούν να απευθυνθούν και στους ιδιώτες. Οφείλουν, όμως, να κρατήσουν ψηλά τη συνεταιριστική τους σημαία και να μην υπογράψουν σύμφωνα υποτέλειας σε ιδιωτικά, ξένα και αλλότρια προς το χώρο συμφέροντα.

Από τον Α.Σ. Ένωση Αγρινίου ο πρόεδρος Θωμάς Κουτσουπιάς σημειώνει ότι καμία τεχνική υποστήριξη και κανενός είδους συντονισμό δεν παρέχει η ιδιωτική εταιρεία: «Βρισκόμαστε στο χώρο πολλά χρόνια, γνωρίζουμε το έργο καλύτερα από τον καθένα και κανένας λόγος ύπαρξης μεσαζόντων στη διαδικασία δεν υπάρχει. Όσοι τυχόν επιμένουν στην αντίθετη άποψη οφείλουν να εξηγήσουν τι προσφέρει ο συντονιστής και σε ποιον το προσφέρει. Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν τον χρειαζόμαστε. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ το γνωρίζει, το υπουργείο επίσης το γνωρίζει. Ας αναλάβουν, λοιπόν, τις ευθύνες τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ένωσης Λακωνίας Νίκος Προκοβάκης, ο οποίος τονίζει: «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι Πύλες μπορούν να ολοκληρώσουν το έργο. Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και χωρίς περιττές διαδικασίες και καταστάσεις, που μάλλον σύγχυση δημιουργούν και γραφειοκρατία προσθέτουν. Φέτος εργαστήκαμε με άνεση και οι χιλιάδες παραγωγοί μας είχαν άριστες υπηρεσίες. Όλα τα υπόλοιπα, είναι πολυτέλειες, που σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή για την οικονομία και την παραγωγή, απλώς δεν χρειάζονται».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Α.Σ. Μυλοποτάμου Εμμανουήλ Κουγιουμτζής, εστιάζει στην ανάγκη περεταίρω και απόλυτης απελευθέρωσης του ΟΣΔΕ: «Δεν μπορεί να μιλάμε για ανταγωνισμό και απελευθέρωση της διαδικασίας και την ίδια στιγμή να επιβάλουμε καταστάσεις και συντονιστές, τη στιγμή μάλιστα που όχι απλώς τίποτα δεν μας προσφέρουν, αλλά βρίσκονται απέναντί μας. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται κάποιος να έχει το ρόλο του συντονιστή των ΚΥΔ και την ίδια στιγμή να είναι και ο ίδιος ΚΥΔ. Αυτά, μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Και πρέπει να σταματήσουν».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου