Monday, 30 September, 2024

Κλειστά τα σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ από τους αγρότες – ‘’Πιάνουν’’ και τα ελληνοβουλγαρικά

Αποκλεισμός και στη Θεσσαλονπίκη

Τον επ’ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκονται στον κόμβο της Ειδομένης από χθες και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο δρόμο και σε κάθε παρακαμπτήριο στην περιοχή.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας έσπασαν αιφνιδιαστικά το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο όπου βρίσκονταν, δηλαδή 2,5 χιλιόμετρα πριν τον κόμβο της Ειδομένης.

Το μπλόκο των αγροτών που έστησαν στις 28 του μήνα παραγωγοί του δήμου Παιονίας Κιλκίς, 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα από τον κόμβο της Ειδομένης, ενισχύθηκε χθες από παραγωγούς των Γιαννιτσών, Κιλκίς, Χαλκηδόνας, Ημαθίας και άλλων περιοχών.

Κλειστή και η λεωφόρος Γεωργικής Σχολής στα πράσινα φανάρια

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Γεωργικής Σχολής στο ύψος της διασταύρωσης (πράσινα φανάρια), ύστερα από αποκλεισμό των αγροτών της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, από χθες το απόγευμα, στις 18:00.

Αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονται στο σημείο και εκτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας είναι κλειστά. Αυτή την ώρα, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Σερρών, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα παραμένει ανοιχτή από χθες, ύστερα από περίπου τέσσερις ώρες αποκλεισμού, από αγρότες και κτηνοτρόφους των Σερρών.

Στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») θα κατευθυνθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής, όπως αποφάσισαν νωρίτερα σήμερα το πρωί σε σύσκεψή τους.

Από τις 11:00 αύριο το πρωί θα προχωρήσουν σε καθολικό αποκλεισμό του σημείου και στα δύο ρεύματα.

Με πληροφορίες από festival  – ΑΠΕ ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου