Sunday, 23 June, 2024

Λάκης Βασιλειάδης: Αυτοψία σε πληγέντες παραγωγούς της Πέλλας

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σε συνέχεια των επισκέψεών του σε πληγείσες περιοχές…

από έντονα καιρικά φαινόμενα, βρέθηκε χθες στον Άγιο Αθανάσιο για την ακαρπία που εμφανίζουν τα κεράσια και τα μήλα στην ευρύτερη περιοχή της Βεγορίτιδας.Εκεί συζήτησε με παραγωγούς τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημά τους, καθώς η παραγωγή είναι πολύ μειωμένη από μη σωστή καρπόδεση, φαινόμενο προφανώς της κλιματικής αλλαγής. Το πρόβλημα, ωστόσο είναι η συγκεκριμένη κατηγορία ζημίας δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.


Επίσης, ο Βουλευτής επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, τα χωριά Σανδάλι, Καλλίπολη, Λιποχώρι και Μεσημέρι, όπου χθες έπεσε πολύ χαλάζι που έπληξε και κατέστρεψε καλλιέργειες και άλλες περιοχές, σε άλλες τοπικές κοινότητες στην ευρύτερη περιοχή της Σκύδρας και της Έδεσσας.

Ο Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ σχετικά με την εκτιμητική διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Τα στελέχη του οργανισμού είναι ήδη ενήμερα και θα ακολουθηθεί η διαδικασία των αναγγελιών και των δηλώσεων. Θα ξεκινήσουν επισημάνσεις, ωστόσο είναι σημαντικό η τοπική υπηρεσία να ενισχυθεί με προσωπικό ώστε να προχωρούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες εκτίμησης.
Μετά τις επισκέψεις ο Βουλευτής δήλωσε:
«Η Κλιματική κρίση και αλλαγή επιβαρύνει τα ήδη επιβαρυμένα επαγγέλματα των αγροτών. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως κάνει ό,τι είναι εφικτό και δρα άμεσα προς ανακούφιση των πληγέντων αγροτών. Η προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος σε όλα τα επίπεδα, πρόληψης, διαχείρισης και αποκατάστασης θα μπορέσει να βοηθήσει τους αγρότες να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες δυσκολίες. Σε κάθε συνάντηση η επερχόμενη αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ βρίσκεται πάντοτε στη συζήτηση καθώς απασχολεί τους αγρότες. Προτρέπω τους παραγωγούς να συμμετέχουν στον διάλογο».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου