Sunday, 29 September, 2024

Λευκά τυριά τύπου φέτας και στην Αργεντινή!

Η κατανάλωση τυριών στην Αργεντινή υπολογίζεται σε 12,04 κιλά ετησίως, ανά κάτοικο. Οι καταναλωτές της χώρας δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στα μαλακά τυριά

ενώ ακολουθούν τα ημίσκληρα και εν συνεχεία τα σκληρά τυριά. Στην αργεντινή αγορά δεν εισάγεται και δεν κυκλοφορεί αυθεντική φέτα. Ωστόσο, σε σούπερ μάρκετ και άλλα σημεία λιανικής πώλησης τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων της Αργεντινής, πωλείται λευκό τυρί τύπου φέτας. Πάντως, σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες, τα τυριά «τύπου φέτας» που είναι παραγωγής Αργεντινής παρασκευάζονται από αίγειο, αγελαδινό ή πρόβειο γάλα, καθώς και μίξεις αυτών, ενώ παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους ως προς την ποιότητα και τη γεύση.
Συγκεκριμένα σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Αργεντινής κυκλοφορούν, όχι πάντα σε τακτή βάση, σε περιορισμένη ποικιλία και συνήθως μικρές συσκευασίες, τα κάτωθι προϊόντα:
1. Feta Apetina, Arla Foods, παραγωγής Δανίας, σε συσκευασία 200 γρ. καθώς και σε συσκευασία κύβων 60 γρ. και 150 γρ..
2. Feta WAPI, Lacteos Artesanales S.A., παραγωγής Αργεντινής, σε συσκευασία 200 γρ. και 75 γρ.
3. Queso Tipo Feta, Cabramarca S.A., παραγωγής Αργεντινής, σε συσκευασία 110 γρ.
Επιπλέον, η εταιρεία Armar, με μονάδα παραγωγής στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, παράγει μικρές ποσότητες λευκού τυριού, με τις ονομασίες Feta Mykonos και Feta Juan Grande, οι οποίες πωλούνται λιανικώς σε επιλεγμένα καταστήματα ειδών τροφίμων στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, σε πλαστικές συσκευασίες των 500 γρ. και 1 κιλού.
agrotypos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου