∆ιαρροές για πιθανό άνοιγµα των τιµών στα συµπύρηνα ροδάκινα στα 30 λεπτά το κιλό παραδοτέο στο εργοστάσιο, διακινήθηκαν τις τελευταίες µέρες στον κάµπο της Ηµαθίας και της Πέλλας, σενάριο που εάν επιβεβαιωθεί θα σηµάνει µεν, µια οριακή αύξηση 2 λεπτών ανά κιλό, συγκριτικά µε πέρυσι, αλλά και πάλι θα απέχει από το να θεωρηθεί ικανοποιητικό στήριγµα στο εισόδηµα των παραγωγών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda
Και αυτό, γιατί οι τελευταίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και φέτος -για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά- έχοντας απολέσει ένα σηµαντικό µέρος της παραγωγής τους, λόγω των ζηµιών που υπέστησαν από τις κακές καιρικές συνθήκες στο στάδιο της καρπόδεσης.
Μάλιστα το ανησυχητικό είναι ότι η εκδοχή των 30 λεπτών ανά κιλό -που πρακτικά µεταφράζεται ότι ο παραγωγός θα πάρει στο χέρι 27 λεπτά, αφού 1 λεπτό αντιστοιχεί στο µεταφορικό κόστος και 2 λεπτά είναι η παρακράτηση υπέρ του συνεταιρισµού ή της οµάδας παραγωγών- συνιστά τη θετική έκβαση σε σχέση µε το τί µέλλει γενέσθαι στο µέτωπο των τιµών. ∆ιότι, την ίδια στιγµή, υπάρχουν και φήµες, που θέλουν να υπερισχύουν, µέσα στις τάξεις των µεταποιητών, οι φωνές που ζητούν να διατηρηθεί η περυσινή τιµολογιακή πολιτική, των 28 λεπτών το κιλό.
agrenda
Νέα οργάνωση παραγωγών συμπύρηνου έφεραν τα «άγουρα» ροδάκινα