Sunday, 23 June, 2024

Ο Λάκης Βασιλειάδης σε περιοχές που επλήγησαν από χαλάζι, στην Έδεσσα

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε την Πέμπτη,. κτήματα σε τοπικές κοινότητες της Έδεσσας και συγκεκριμένα την Φλαμουριά, την Καρυδιά, την Κερασιά και τους Σαρακηνούς που επλήγησαν την Τρίτη από σφοδρή χαλαζόπτωση.

Ζημιές υπήρξαν από χαλάζι και σε άλλες τοπικές κοινότητες αλλά είχαν προηγηθεί μεγάλες ζημιές και από βροχοπτώσεις σε μεγάλο εύρος στη Π.Ε. Πέλλας.

Ο Βουλευτής συνομίλησε με παραγωγούς για τα προβλήματα που προκλήθηκαν και για τις ανάγκες που τους δημιουργούν η σφοδρότητα των φαινομένων.

Επικοινώνησε επίσης με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ. Έχουν ξεκινήσει οι επισημάνσεις από τα στελέχη του οργανισμού και θα ακολουθηθεί και σε αυτή τη περίπτωση η προβλεπόμενη διαδικασία. Θα γίνουν, όπου δεν έχουν γίνει και οι επόμενες αναγγελίες και οι παραγωγοί θα δηλώσουν τις ζημιές τους. Όπως ανέφερε ο Λάκης Βασιλειάδης θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά μέχρι να ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία και να αποζημιωθούν δίκαια και όσο πιο σύντομα γίνεται οι πληγέντες. «Σκοπός είναι να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μετά τις επισκέψεις ο Βουλευτής δήλωσε:
«Η σφοδρότητα των φαινομένων αυτών έχει χτυπήσει πολλές περιοχές της Περιφερειακής μας Ενότητας και έχουν πληγεί αρκετοί παραγωγοί τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονταν κοντά στη περίοδο της συγκομιδής με όλα τα έξοδα καλλιέργειας να έχουν ήδη γίνει. Είμαι ενήμερος της κατάστασης και έχω μεταφέρει τα αιτήματα των παραγωγών. Σκοπεύω τις επόμενες μέρες να συνεχίσω τις επισκέψεις μου και στα υπόλοιπα κτήματα που επλήγησαν».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου