Tuesday, 19 November, 2024

Ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης, στην ημερίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Παραγωγών Βιοαερίου

 Στην ημερίδα που διοργάνωσε o Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου-HABIO στις 26 Οκτωβρίου

με θέμα “Βιοαέριο-Πολύ περισσότερο από Ενέργεια-Μεταρρύθμιση του Γεωργικού και Ενεργειακού Τομέα στην Ελλάδα” παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, που είχε ως σκοπό να παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις στον κλάδο και να αναδείξει την καθοριστική συμβολή του Βιοαερίου στην ενέργεια, τη γεωργία και το περιβάλλον, ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης μίλησε για τη σημασία της προώθησης συνολικά των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, τονίζοντας ότι τα τελευταία 4 χρόνια η χώρα μας έχει κάνει άλματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών και η οποία αφορά το γεγονός ότι η Ελλάδα το προηγούμενο έτος κατέγραψε ρεκόρ διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα.

Ειδικότερα για το βιοαέριο, ο ΥφΑΑΤ στάθηκε στο γεγονός ότι ο τομέας του βιομεθανίου μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια εναρμόνισης με τους στόχους της κοινοτικής στρατηγικής για το περιβάλλον και την ενεργειακή αυτονομία ενώ σημείωσε ότι η ανάπτυξη του είναι ταυτόχρονα καθοριστικής σημασίας για την εθνική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχειρεί σταδιακά να προωθήσει τη συμμετοχή του βιοαερίου στην παραγωγική διαδικασία, μιας και είναι κοινός τόπος ότι η χρήση του στον πρωτογενή τομέα,  θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, θα συνεισφέρει στη βιωσιμότητα του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου και τέλος, θα εξασφαλίσει νέες εισοδηματικές προοπτικές στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους. Επιπρόσθετα, ο ΥφΑΑΤ σημείωσε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιλέγει στρατηγικά να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει το βιοαέριο και να αυξήσει τη συμμετοχή του στον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο, αποκομίζοντας όσο περισσότερα οφέλη γίνεται συνολικά για την οικονομία, το περιβάλλον αλλά και για τη μείωση του κόστους παραγωγής, που είναι τα τελευταία δύο χρόνια και λόγω της ενεργειακής κρίσης, βασικό ζητούμενο για τους παραγωγούς μας και την παραμονή τους στην καλλιέργεια της γης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου