Sunday, 30 June, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης, στην Ημερίδα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής Α.Ε.

Στην ημερίδα με θέμα την «Πορεία Υλοποίησης & Αποτελεσμάτων Τοπικού Προγράμματος

ΤΑΠΤΟΚ LEADER/CLLC Νομού Χαλκιδικής», που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ Α.Ε.) σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.

Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πορείας και εξέλιξης των προγραμμάτων LEADER, ενώ επισημάνθηκε η συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη της Χαλκιδικής, με τον ΥφΑΑΤ κ. Σταμενίτη να κάνει λόγο για ένα πραγματικό εργαλείο, που συμβάλλει ουσιαστικά στον στόχο της τοπικής ανάπτυξης, με τη μεθοδολογία από κάτω προς τα πάνω.

«Ένα πρόγραμμα, που «κουμπώνει» στη φιλοσοφία των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη και την ανασυγκρότηση της ελληνικής περιφέρειας», ανέφερε χαρακτηριστικά για το Πρόγραμμα LEADER, συμπληρώνοντας ότι συνεισφέρει στην ανάπτυξη των πολιτικών για τη συνοχή του αγροτικού χώρου που εφαρμόζει το ΥΠΑΑΤ, με σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινότητες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Ο Υφυπουργός εστίασε στην συμβολή των προγραμμάτων LEADER γενικότερα στην αγροτική ανάπτυξη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές, υπηρετώντας τον στόχο για περισσότερο αποτελεσματικές μορφές οικονομικής, βιώσιμης και «χωρίς αποκλεισμούς» ανάπτυξης. Επιπλέον, ο Διονύσης Σταμενίτης σημείωσε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν θέσει πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων την υλοποίηση τοπικών, ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών.

Καταλήγοντας, ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι η φιλοσοφία σχεδιασμού και εφαρμογής του Προγράμματος διατηρούνται ανέπαφες με στόχο την επίτευξη συμπληρωματικότητας των τοπικών στρατηγικών με τις δράσεις των λοιπών ευρωπαϊκών ταμείων και τις σχετικές εθνικές και περιφερειακές πολιτικές ανάπτυξης, ενώ ανέφερε ότι δεδομένης της διαφοροποίησης των αναγκών των αγροτικών περιοχών αλλά και των απρόβλεπτων γεγονότων και φαινομένων θα δοθεί στην ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων και πρωτοβουλιών με κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.