Sunday, 22 September, 2024

Τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών παρουσιάζει το ΥπΑΑΤ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 7 Μαΐου, στις 13:00, στην αίθουσα συσκέψεων του 6ου ορόφου

με θέμα την ρύθμιση των δανείων του αγροτικού τομέα. Όπως έχει γράψει ο ΑγροΤύπος, η ρύθμιση οφειλών δύναται να περιλαμβάνει 100% διαγραφή τόκων υπερημερίας δανείων, διαγραφή τόκων και κεφαλαίου δανείων, βάσει των ήδη αποπληρωμένων ποσών, αφού ληφθεί υπόψη ο νόμος για τα πανωτόκια του 2004 και οι ισχύουσες υποθήκες.
Παράλληλα, παρέχεται δυνατότητα πώλησης ακινήτων, με σκοπό την εξόφληση του εναπομείναντος χρέους, διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων δημοσίου, βάσει της ακίνητης περιουσίας, αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις, βάσει του διαθέσιμου εισοδήματος, αφού ληφθούν υπόψη οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
Ειδικά για τη ρύθμιση των αγροτικών δανείων, τονίστηκε στην σύσκεψη, ότι σε περίπτωση ολικής εξόφλησης εντός τριμήνου του εναπομείναντος ποσού (κατόπιν της ανωτέρω διαγραφής τόκων και πανωτοκιών), η διαγραφή κεφαλαίου μπορεί να φτάσει ακόμα και το 60%.
Εκτός αυτού, σε περίπτωση ρύθμισης σε δόσεις του εναπομείναντος ποσού (κατόπιν της ανωτέρω διαγραφής τόκων και πανωτοκίων), η αποπληρωμή μπορεί να διαρκέσει έως και 10 έτη και η διαγραφή κεφαλαίου να φτάσει το 40%.
Η ρύθμιση απευθύνεται σε αγρότες, γεωργούς, κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους και αλιείς, οι οποίοι έχουν λάβει αγροτικό δανειακό προϊόν (καλλιεργητικό δάνειο, δάνειο αγοράς εφοδίων κ.λπ.) από την πρώην Αγροτική Τράπεζα και τις λοιπές ανωτέρω τράπεζες υπό εκκαθάριση, εφόσον οι οφειλές τους παρουσίαζαν καθυστέρηση πληρωμής πέραν των 30 ημερών κατά την 31/12/2017.
agrotypos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου