Monday, 18 November, 2024

Το λευκό κεράσι Αρχαγγέλου διεκδικεί ΠΟΠ

Όλοι μας γνωρίζουμε το κεράσι, που κατεξοχήν παράγεται στις περιοχές μας.

Ξακουστό το κεράσι Έδεσσας, αλλά υπάρχει και μία σπάνια ποικιλία, που καλλιεργείται στον Αρχάγγελο Αλμωπίας, μία ακόμη φημισμένη περιοχή στην παραγωγή αυτή του προϊόντος. Πρόκειται για το γαλανό και λευκό κεράσι, που είναι μία ποικιλία, η οποία ανθεί στην κυριολεξία στην ευρύτερη περιοχή.

Καλλιεργείται από την δεκαετία του 1950, και η καλλιέργεια της έχει περισσότερο συναισθηματική αξία για τους αγρότες, παρά εμπορική. Αυτά τα κεράσια επιλέγονται κυρίως για την ζαχαροπλαστική, καθώς περιέχουν φυσικά σάκχαρα που νοστιμίζουν τα γλυκά. Αυτή την στιγμή υπάρχει η καλλιέργεια που αποδίδει 1.500 τόνους. Αυτή η ποικιλία, γίνεται προσπάθεια να πάρει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) γεγονός που θα τις προσδώσει εμπορική αξία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου