Friday, 4 October, 2024

Βοηθός Επίσκοπος Αλμωπίας, ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Δέβρελης

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας

της Ελλάδος εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπο για την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, με το τίτλο του Επισκόπου Αλμωπίας, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Στέφανο Δέβρελη.

Ο κ. Στέφανος (κατά κόσμον Αριστείδης) Δέβρελης του Αναστασίου και της Ευσεβείας κατάγεται από την Νέα Πέλλα και γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1972. Έλαβε το Απολυτήριο του Λυκείου από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Νέας Καρβάλης. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και έχει παρακολουθήσει σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων ποιμαντικού περιεχομένου. Εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε Διάκονος στις 27.12.1996, ενώ στις 27.12.1998 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου υπό του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρού Χρυσοστόμου.

Το έτος 2000 διορίσθηκε Προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας και Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμωπίας, όπου ανέπτυξε πλούσιο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο. Το έτος 2002 διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης υπό του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Το έτος 2005 έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου υπό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του θα τελεσθεί την 15η Οκτωβρίου 2024, εορτή της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.