Monday, 28 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εορτασμός Αγίας Σκέπης και του “Οχι” σε Έδεσσα και Γιαννιτσά

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024, εορτή της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ,

τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ιερό καθεδρικό ναό προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και συλλειτουργούντων των κληρικών της πόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τον μακαρισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου από όλες τις γενεές των ανθρώπων και την σπουδαιότητα του προσώπου Της παραθέτοντας συγκεκριμένα σημεία του κατά Λουκάν Ευαγγελίου, ενώ προέτρεψε στην επίκληση των πρεσβειών Της. Κατά το πέρας της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και στην συνέχεια τελέσθηκε Επιμνημόσυνος Δέησις στο Ηρώο της πόλεως.
Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενίτης, ενώ ο βουλευτής Πέλλας Β. Βασιλειάδης εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης, Ι. Τσεπκεντζής, ο Διοικητής της 2ης Μ/Κ Μεραρχίας, Υποστράτηγος Αθ. Κοντός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, Ταξίαρχος Π. Περδικάτσης, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Την ίδια ημέρα, στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας κ. Στέφανος. Στην συνέχεια προέστη της Δοξολογίας και τέλεσε την Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλεως, ενώ παρέστη και στην καθιερωμένη Παρέλαση. Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Γεωργιάδης.
Παρέστησαν ο βουλευτής Πέλλας Γ. Καρασμάνης, ο Δήμαρχος Πέλλας Ε. Φουντουκίδης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καθιερωμένη Παρέλαση έλαβαν μέρος και τα χορευτικά τμήματα της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

(Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου, Δ. Ευθυμιάδης, Σ. Μίντζας, Κ. Παπαδόπουλος)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.