Sunday, 29 September, 2024

Μεσιανό: Μέγας Εσπερινός Αγίου Παντελεήμονος, με λιτανεία της εικόνας

Την Τρίτη 27 Ιουλίου, εορτή του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού, πανηγυρίζει ο ομώνυμος ιερός ενοριακός ναός Μεσιανού

όπου φυλάσσεται τμήμα του ιερού λειψάνου του.
Αρκετοί πιστοί παραβρέθηκαν στον ΙΝ για να προσκυνήσουν τη χάρη του και την εικόνα της Παναγίας «Γλυκοφιλούσας» (από τον Ι. Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους).


Το απόγευμα της Δευτέρας, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Σπουδαίος ο λόγος του πατήρ Βασίλειου, με αναφορές στην σημαντικότητα της πίστης στον Θεό και στα θαύματα του Αγίου Παντελεήμονος. Ακολούθησε η λιτάνευση των εικόνων, πέριξ του Ναού (λόγω covid δεν έγινε η συνήθης περιφορά γύρω από το χωριό).

Την Τρίτη 27/7, ανήμερα της εορτής, στις 7:00-10:00π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τεθεί σε προσκύνηση η Τίμια Κάρα του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης.


7:00 μ.μ. Εσπερινός εορτής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου μετ’ αρτοκλασίας, ανάγνωσις ευχών υπέρ υγείας και τεκνογονίας, ευλογία και διανομή μήλων της Αγίας.
Τετάρτη 28/7 (Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου), 7:30-10:00π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ανάγνωσις ευχών υπέρ υγείας και τεκνογονίας, ευλογία και διανομή μήλων της Αγίας. Αναχώρηση της ιεράς εικόνας της Παναγίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου