Monday, 23 September, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της Covid-19: Ποιες χώρες «επιστρέφουν στην κανονικότητα»

Το Βέλγιο θα ανοίξει ξανά τη νυχτερινή ζωή στις 19 Φεβρουαρίου
Οι εσωτερικοί χώροι διασκέδασης του Βελγίου μπορούν να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους στις 19 Φεβρουαρίου. Η Ιταλία δίνει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των χώρων διασκέδασης.
Η Γαλλία τερματίζει την εντολή για μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Στην Κύπρο, επίσης ανοίγουν όλοι οι κλειστοί χώροι για όλους, μόνο με rapid test.
Βέλγιο
Τα κλαμπ μπορούν να ανοίξουν επίσημα στις 19 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν επίσης να συνεχίσουν τις κανονικές ώρες λειτουργίας και να τερματίσουν τα όρια χωρητικότητας εκείνη την ημέρα.
Ιταλία
•Επιτρέπεται στα κλαμπ να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους ήδη από προχθές, αφού ήταν κλειστά από τον Δεκέμβριο. Ισχύουν όρια χωρητικότητας και απαιτείται πιστοποίηση εμβολίου για την είσοδο.
Γαλλία
•Από τις 28 Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι δεν θα υποχρεούνται πλέον να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ και των εστιατορίων. Απαιτείται ακόμη απόδειξη εμβολιασμού για την είσοδο σε αυτά τα μέρη.
Βέλγιο
Ανοίγουν στις 18 Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ισχύοντες κανόνες Covid-19 οι χώροι εστίασης και τα μπαρ. Η νυχτερινή ζωή έχει κλείσει από τα τέλη του περασμένου έτους και οι καταγγελίες για ανεπαρκή οικονομική στήριξη στον τομέα αυξάνονται. Ο Lorenzo Serra της Brussels By Night Federation αναμένει ότι θα συμμετάσχουν πολλοί χώροι στις 18 Φεβρουαρίου, αναφέρουν οι Brussels Times. Οι χώροι εκδηλώσεων στην Ολλανδία σχεδιάζουν μια παρόμοια δράση αυτό το Σαββατοκύριακο..
ΗΠΑ
•Αρκετές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Μασαχουσέτης, του Ιλινόις, της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια, έχουν πλέον άρει τις εντολές μάσκας για δημόσιους χώρους.
Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου
Σουηδία
• Οι περισσότεροι περιορισμοί Covid-19 άρθηκαν στις 9 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Δεν απαιτείται πλέον απόδειξη εμβολιασμού για δημόσιες εκδηλώσεις.
Ελβετία
• Οι αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να τερματίσουν τα τρέχοντα μέτρα πανδημίας στις 17 Φεβρουαρίου. Αυτό θα σήμαινε τερματισμό των πιστοποιητικών εμβολίων για χώρους αναψυχής και πολιτιστικούς χώρους, χρήση μάσκας και περιορισμούς στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις. Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει απόφαση στις 16 Φεβρουαρίου.
Ολλανδία
•Τα κλαμπ άνοιξαν πλήρως στις 12 Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συνεχιζόμενους περιορισμούς. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, ολόκληρη η καφεστίαση και τα νυχτερινά κέντρα πρέπει να κλείνουν στις 10μ.μ. με την κοινωνική απόσταση, τις μάσκες και τα όρια χωρητικότητας σε ισχύ
Ισραήλ
•Από τις 7 Φεβρουαρίου, τα πιστοποιητικά εμβολίων δεν είναι πλέον απαραίτητα για την είσοδο στους περισσότερους χώρους διασκέδασης. Ωστόσο, τα γεγονότα υψηλού κινδύνου, όπως τα πάρτι, θα απαιτούν την απόδειξη εμβολιασμού.
Ισπανία
•Στην Καταλονία, τα νυχτερινά κέντρα μπορούν να ανοίξουν ξανά πλήρως στις 11 Φεβρουαρίου. Τα όρια χωρητικότητας καταργήθηκαν και δεν απαιτείται πλέον απόδειξη εμβολιασμού για την είσοδο. Οι χώροι ήταν κλειστοί από τον Δεκέμβριο.
Ινδία
• Η Βομβάη άρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ισχύει από τον Δεκέμβριο. Τα εστιατόρια και τα θέατρα άνοιξαν ξανά με χωρητικότητα 50%. Η κίνηση έρχεται λίγες μέρες αφότου η πόλη της Μπανγκαλόρ τερμάτισε τη δική της νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
Ελλάδα
• Οι χώροι σε όλη τη χώρα μπορούν πλέον να παίζουν μουσική σε εσωτερικούς χώρους και να συνεχίσουν τις κανονικές ώρες λειτουργίας, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοινώθηκαν στις 27 Ιανουαρίου. Τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε απαγόρευση μουσικής και απαγόρευση κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια. Παντού μόνο καθήμενοι και μόνο με μάσκα.
Γερμανία
•Το Time Warp ανέβαλε την κορυφαία έκδοσή του στο Mannheim για το 2023. Το φεστιβάλ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου. «Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αξιόπιστη βάση που να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να σχεδιάσουμε ή να προωθήσουμε φεστιβάλ μεγάλης κλίμακας», έγραψε η ομάδα στο Facebook. Τα κλαμπ και τα γήπεδα παραμένουν κλειστά σε όλη τη Γερμανία.
Δανία
•Τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ και τα εστιατόρια ξανάανοιξαν πλήρως την 1η Φεβρουαρίου καθώς η χώρα ανακοίνωσε το τέλος όλων των περιορισμών Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των δελτίων εμβολίων. Τα κλαμπ ήταν κλειστά από τον Δεκέμβριο, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια έπρεπε να κλείσουν πριν από τα μεσάνυχτα.
Αυστραλία
•Τα μπαρ, τα κλαμπ και άλλοι εσωτερικοί χώροι φιλοξενίας στο Σύδνεϋ υπόκεινται στους κανόνες χωρητικότητας (ένα άτομο ανά δύο τετραγωνικά μέτρα) για ακόμη μισό μήνα, σύμφωνα με τις τελευταίες επαρχιακές οδηγίες. Το τραγούδι και ο χορός σε αυτά τα μέρη παραμένουν απαγορευμένα ως μέρος των κανόνων που θεσπίστηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου.

… και σε άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με το “κομβόι ελευθερίας”, στο οποίο πρωτοστάτησαν οδηγοί φορτηγών, που αξιώνει από την κυβέρνηση την άρση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και άλλων περιορισμών… στην Ελλάδα, απλά δεχόμαστε ότι μας “σερβίρουν”!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου