Friday, 20 September, 2024

Αυτό συμβαίνει όταν εκτοξεύει κανείς τσάι στον παγωμένο αέρα του βόρειου Καναδά!

Μια εκπληκτική φωτογραφία προέκυψε από μια απλή, ίσως μονότονη συνήθεια να “ξεφορτώνεται” κανείς το τσάι που έχει κρυώσει, με την προϋπόθεση βέβαια πως βρίσκεται αυτή την εποχή στο βόρειο Καναδά

Η θερμοκρασία στα βόρεια του Καναδά είναι αυτή την περίοδο του χρόνο σχεδόν ανυπόφορη με το θερμόμετρο να δείχνει αμέτρητες μονάδες βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν. Ένα φωτογράφος από τον Οντάριο αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το πολικό ψύχος, προκειμένου να δημιουργήσει μια από τις πιο όμορφες φωτογραφίες που είδαμε τελευταία.

sellas
Ο Michael Davies σχεδίασε κάθε λεπτομέρεια της φωτογραφίας εξονυχιστικά. Βρέθηκαν στο βουνό και αποτύπωσαν το εφέ που προκαλεί τσάι που εκτοξεύεται από ένα “θερμός” στον παγωμένο αέρα μπροστά από τον πορτοκαλί ορίζοντα. Σε συνθήκες εξωτερικής θερμοκρασίας -35οC, το τσάι διατηρούνταν ζεστό στο εσωτερικού του σκεύους, αλλά πάγωνε και μετατρεπόταν σε νιφάδες πριν προλάβει να πέσει σε υγρή μορφή στο χιόνι, με το που ερχόταν σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα.
“Μεταξύ ανατολής και δύσης, έχουμε μόλις 2,5 ώρες φως” εξήγησε ο φωτογράφος που έπρεπε να είναι αποτελεσματικός και ιδιαίτερα γρήγορος ώστε να αποκτήσει το ιδανικό αποτέλεσμα. Ανέβηκε στο παγωμένο βουνό, σε σημείο όπου ο ουρανός παραμένει σχεδόν πάντα πορφυρός την ώρα που ο ήλιος δύει. “Παρακολουθούσα τη θερμοκρασία, τον αέρα και σχεδίασα τη λήψη προσεκτικά. Ακόμη και το γεγονός πως ο ήλιος απαθανατίστηκε στο μέσο της βεντάλιας παγωμένου τσαγιού ήταν κάτι στο οποίο προσέβλεπα, ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί”.
Ο Καναδός φωτογράφος λατρεύει το παγωμένο τοπίο στην αρκτική ζώνη και έτσι στο portfolio του μπορεί να βρει κανείς δεκάδες αντίστοιχα καρέ από το βόρειο σέλας και τα παγωμένα νερά της βορείου Αμερικής.
news247

Αυτό συμβαίνει όταν εκτοξεύει κανείς τσάι στον παγωμένο αέρα του βόρειου Καναδά!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου