Ξεπέρασε τους 12.000 ο συνολικός αριθμός νεκρών λόγω κορωνοϊού στη Γαλλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης
ο υπουργός Υγείας Ζερόμ Σαλομόν, αυτοί ανέρχονται πλέον σε 12.210 από την 1η Μαρτίου, οπότε πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στη χώρα.
Από αυτούς, οι 8.044 έχουν χάση τη ζωή τους στα νοσκομεία, με το 82% αυτών να υπερβαίνουν τα 70 χρόνια. Άλλοι 4.166 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα.
Συνολικά, σήμερα γνωστοποιήθηκαν 1.341 θάνατοι, καθώς προστέθηκαν και αυτοί από τα γηροκομεία, που δεν είχαν αναφερθεί χθες. Χθες είχαν ανακοινωθεί 541 νέοι θάνατοι μονάχα στα νοσοκομεία και όχι στα λοιπά ιδρύματα, λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Από εκεί και πέρα, 62.641 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί από την αρχή της επιδημίας στη Γαλλία και 30.767 εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Την ίδια στιγμή, 7.066 περιπτώσεις είναι πιο σοβαρές και βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεαρπείας. Το 33% από αυτούς τους ασθενείς, είναι κάτω των 60 ετών, και το 61% μεταξύ 60 και 80 ετών. Κάτω των 30 ετών είναι 105 νοσηλευόμενοι.
Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα έχουν φτάσει στις 31.415.
Συνάντηση Μακρόν με τον καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μετέβη σήμερα στη Μασσαλία για να συναντήσει τον καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ, προασπιστή της αμφιλεγόμενης θεραπείας εναντίον του νέου κορωνοϊού με βάση την υδροξυχλωροκίνη, καθώς κάνει έναν απολογισμό στις θεραπείες εναντίον της νόσου Covid-19, έγινε γνωστό από τη γαλλική προεδρία.
Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε το Institut Hospitalo-Universitaire (IHU) Méditerranée, όπου εργάζεται ο καθηγητής Ραούλτ, ο οποίος δημοσίευσε δύο μελέτες σχετικά με την υδροξυχλωροκίνη, μια ουσία κατά της ελονοσίας, παράγωγο της χλωροκίνης, που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον ίδιο, «την αποτελεσματικότητα» αυτής της θεραπείας κατά του κορωνοϊού.
Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να εξαχθεί αυτό το συμπέρασμα μονάχα στη βάση αυτών των μελετών.