Monday, 16 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΗΠΑ: 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο της Τζόρτζια

Σοκ, δέος, οργή και ανείπωτος θρήνος επικρατεί από χθες Τετάρτη (04.09.2024)

στις ΗΠΑ, μετά το μακελειό στην Τζόρτζια όταν δράστης εισέβαλε σε σχολείο και εκτέλεσε δυο μαθητές και δυο εκπαιδευτικούς. Δράστης του μακελειού σε σχολείο των ΗΠΑ, του πρώτου της νέας σχολικής χρονιάς στη χώρα, είναι ένας μαθητής μόλις 14 ετών.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση, είναι ότι, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο ανήλικος δράστης είχε ανακριθεί το περασμένο έτος από το FBI και την αστυνομία για απειλές που εξαπέλυε μέσω διαδικτύου. Ο 14χρονος Colt Gray, αρνήθηκε τότε, τον Μάιο του 2023, ότι βρισκόταν πίσω από τις απειλές για ένοπλη βία σε σχολείο, με τις σχετικές αναρτήσεις να περιλαμβάνουν και εικόνες όπλων. Όπως ανακοίνωσε τότε το FBI, δεν υπήρχε λόγος για περαιτέρω κινήσεις. «Ο δράστης συνελήφθη», ανέφερε ο Κρις Χόσι, διευθυντής του γραφείου έρευνας στην πολιτεία Τζόρτζια, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. «Πρόκειται για μαθητή 14 ετών, που φοιτούσε στο λύκειο αυτό», διευκρίνισε.

Ο έφηβος θα αντιμετωπίσει «δίωξη για φόνο» και «θα δικαστεί ως ενήλικος», πρόσθεσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στο λύκειο Απαλάτσι, στην πόλη Γουάιντερ, κάπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Ατλάντα. Σύμφωνα με τον διευθυντή Χόσι, τα θύματα ήταν δυο μαθητές και δυο καθηγητές. Άλλοι εννιά άνθρωποι έχουν υποστεί τραύματα «διαφόρων» βαθμών σοβαρότητας, συμπλήρωσε. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν στην εκπαιδευτική δομή αφού έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις περί τις 10:20 (τοπική ώρα) χθες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου