Friday, 26 April, 2024

Η Ρωσία στέλνει εμβόλια για τον κορονοϊό στη Λευκορωσία

Η Ρωσία έστειλε στη Λευκορωσία την πρώτη παρτίδα του δικού της εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό, γνωστό με την ονομασία Sputnik-V.

Το Sputnik-V θα χρησιμοποιηθεί σε κλινικές δοκιμές στο Μινσκ και αυτή είναι η πρώτη αποστολή του ρωσικού εμβολίου σε χώρα του εξωτερικού, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), Κιρίλ Ντμίτριεφ. Οι εθελοντές στη Λευκορωσία που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές θα αρχίσουν να εμβολιάζονται με το εμβόλιο Sputnik-V από 1ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το RDIF, το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου. Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα ανακοίνωσε πως έδωσε έγκριση και σε δεύτερο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Η Ρωσία αυτή τη στιγμή αναπτύσσει 45 διαφορετικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε 14 πλατφόρμες, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής διευθυντής του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας, Αλεξάντρ Γκαρέλοφ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

Τι ισχύει για τα εμβόλια στη ρωσική νομοθεσία
Ο Γκαρέλοφ επισήμανε ότι η ελευθερία επιλογής του εμβολίου για τον εμβολιασμό στη Ρωσία κατοχυρώνεται από τη νομοθεσία. «Και επομένως ο ανταγωνισμός των επιστημονικών σχολών, με τις οποίες έχουμε να κάνουμε στην τρέχουσα χρονική στιγμή, είναι αυτός που θα αναδείξει τον νικητή. Και το εμβόλιο που θα είναι το πιο αποτελεσματικό και πιο ασφαλές θα είναι αυτό που θα καταλάβει την θέση στο εθνικό ημερολόγιο των εμβολίων», δήλωσε ο Γκαρέλοφ.

Σύμφωνα με το ίδιο, τα μέτρα προφύλαξης που ελήφθησαν στη Ρωσία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ήταν αποτελεσματικά. Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρόκειται για μέτρα υγειονομικής προστασίας, τα οποία, όπως είπε, αν τηρηθούν δεν θα χρειασθεί να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου