Tuesday, 24 September, 2024

Κινέζος Αξιουματούχος: «Οι Αμερικανοί έφεραν τον κορονοϊό στην Ουχάν»

Μια θεωρία που όλοι έχουμε σκεφτεί, σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού έδωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν

αφού πιστεύει ότι ο αμερικανικός στρατός τον έφερε στην πόλη Ουχάν, όπου και εντοπίστηκε ο COVID-19 για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε στο Twitter το εξής: «Πότε άρχισε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσα άτομα έχουν μολυνθεί; Ποια είναι τα ονόματα των νοσοκομείων; Μπορεί να είναι ο στρατός των ΗΠΑ που έφερε την επιδημία στη Ουχάν. Να είστε διαφανής! Δημοσιεύστε τα δεδομένα σας! Οι ΗΠΑ μας οφείλουν μια εξήγηση».
Η δήλωση ήταν μια απάντηση στον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, που παραδέχτηκε την Τετάρτη (12/03) ότι ορισμένοι Αμερικανοί που φαινόταν ότι πέθαναν από τη γρίπη, στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
Μέχρι στιγμής, η κορυφή της επιδημίας στην Κίνα έχει τελειώσει, καθώς η χώρα δεν καταγράφει νέες περιπτώσεις σε καμία πόλη της επαρχίας Χουμπέι, εκτός από τη Γουχάν, κατά την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η εξάπλωση του κορονοϊού επιδεινώνεται σε άλλες χώρες του κόσμου, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να την έχει χαρακτηρίσει ως πανδημία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου