Sunday, 30 March, 2025
Τελευταίες Ειδήσεις

Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του μικρού Εμίλ. Του είχαν αλλάξει ρούχα και μετέφεραν αλλού τα οστά

Οι γαλλικές αρχές αποκάλυψαν σήμερα σοκαριστικές λεπτομέρειες

για τον θάνατο του μικρού Εμίλ, του αγοριού που εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 2023. Ο εισαγγελέας Jean-Luc Bachon ανακοίνωσε πως οι ουλές που εντοπίστηκαν στο κρανίο του παιδιού «υποδηλώνουν βίαιο τραύμα στο πρόσωπο», ενισχύοντας την εκτίμηση ότι ενδέχεται να υπήρξε εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Υπόνοιες για μετακίνηση των οστών και σκηνοθεσία σκηνικού
Οι ερευνητές θεωρούν πως τα οστά του Émile μετακινήθηκαν πριν εντοπιστούν κοντά σε ποτάμι στον οικισμό Haut-Vernet τον περασμένο Μάρτιο. Μετά από μήνες ιατροδικαστικής ανάλυσης, κατέληξαν πως το σώμα του παιδιού δεν αποσυντέθηκε μέσα στα ρούχα που βρέθηκαν αργότερα, εγείροντας υποψίες πως τα οστά ενδέχεται να τοποθετήθηκαν σκόπιμα σε διαφορετικά σημεία.

Ελεύθεροι οι παππούδες του παιδιού. Η έρευνα συνεχίζεται
Οι παππούδες του Émile, που τον φρόντιζαν την περίοδο της εξαφάνισής του, τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτοι για εκούσια ανθρωποκτονία και απόκρυψη πτώματος. Ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από 72 ώρες, μαζί με δύο από τα ενήλικα παιδιά τους, που επίσης ανακρίθηκαν. Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι η έρευνα γύρω από την οικογένεια παραμένει ανοικτή, ενώ χαρακτήρισε την κράτηση αναγκαία. Παράλληλα, οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι η αιματοβαμμένη ζαρντινιέρα που εντοπίστηκε πρόσφατα κοντά στο παρεκκλήσι Saint Martin δεν συνδέεται με την υπόθεση. Ο συνταγματάρχης Christophe Berthelin διαβεβαίωσε πως η έρευνα συνεχίζεται εντατικά, με καθημερινή συμμετοχή 15 αστυνομικών, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 287 καταθέσεις.

Αυτοκτόνησε ο ιερέας της οικογένειας
Ένα νέο μυστήριο προστίθεται στην υπόθεση, καθώς ο πατέρας Claude Gilliot, ο 85χρονος καθολικός ιερέας που είχε βαφτίσει τον Émile, αυτοκτόνησε το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Είχε έρθει σε ρήξη με τους Vedovini όταν έδωσε στα ΜΜΕ φωτογραφία του παιδιού. Μετά την απελευθέρωση των μελών της οικογένειας, οι δικηγόροι τους εξέφρασαν ανακούφιση, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε πραγματικός λόγος για κράτηση. Η γιαγιά του παιδιού, σύμφωνα με τον συνήγορό της, συμμετείχε «οικειοθελώς» στην έρευνα.

Η κράτηση των Vedovini βασίστηκε σε μήνες παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών και εσωτερικής έρευνας της αστυνομίας. Κατά την περίοδο της εξαφάνισης του μικρού, ο κ. Vedovini είχε δηλώσει πως «δεν τον πρόσεξα για 15 λεπτά και τον έχασα». Μάρτυρας τον είδε να κόβει ξύλα κοντά στο σπίτι την ώρα που ο Émile φέρεται να έφυγε από εκεί.

Παράλληλη έρευνα για τον παππού του, για υπόθεση κακοποίησης
Σε βάρος του κ. Vedovini διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε καθολικό σχολείο τη δεκαετία του 1990. Τότε γνωστός ως «αδελφός Philippe», εργαζόταν στο Riaumont, ένα κλειστό οικοτροφείο για «προβληματικούς νέους». Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή.

Η οικογένεια Soleil
Οι γονείς του Émile, η Marie Soleil και ο Colomban Soleil, δεν έχουν συλληφθεί και δεν εμπλέκονται στην παρούσα φάση των ερευνών. Η οικογένεια Vedovini, βαθιά θρησκευόμενη και πολύτεκνη, μεγάλωσε δέκα παιδιά και είχε στενές σχέσεις με τον πατέρα Claude Gilliot που αυτοκτόνησε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.