Monday, 16 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πήγε στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι και το ακινητοποίησαν με χάρτινο κουτί!

Μια δυσάρεστη υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Ιταλία, προκαλώντας αναστάτωση στους πολίτες σχετικά με τις υπηρεσίες υγείας των δημόσιων νοσοκομείων. Ένας 30χρονος, που επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Πάτι κοντά στη Μεσίνα της Σικελίας με κάταγμα στο πόδι, βίωσε απαράδεκτες καταστάσεις. Αναμένοντας πέντε ώρες για ακτινογραφία, διαγνώστηκε με κάταγμα στην περόνη στη 1:00 π.μ. Ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα υλικά για τοποθέτηση γύψου και αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει το πόδι του χρησιμοποιώντας χάρτινο κουτί.

Ο πατέρας του νεαρού ανήρτησε φωτογραφία στο διαδίκτυο, σχολιάζοντας: «Πώς είναι δυνατόν να φεύγει κανείς από το τμήμα πρώτων βοηθειών σε αυτή την κατάσταση;». Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, οδηγώντας σε εισαγγελική έρευνα και την παρέμβαση του περιφερειάρχη Σικελίας Ρενάτο Σκιφάνι, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τις τοπικές αρχές. Η τοπική αντιπολίτευση κατήγγειλε το γεγονός ως «σκάνδαλο και ντροπή χωρίς προηγούμενο».

«Δεν κατηγορώ τους γιατρούς, αλλά αυτούς που δεν επιτρέπουν στο σύστημα υγείας μας να λειτουργεί σωστά», δήλωσε ο πατέρας του 30χρονου. Ο νέος, τελικά, απευθύνθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Μεσίνα, πληρώνοντας 200 ευρώ για τη συνέχιση της θεραπείας του. Τα προβλήματα του ιταλικού συστήματος υγείας οφείλονται περισσότερο στην έλλειψη υλικών και προϋπολογισμού παρά στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού ή απαρχαιωμένων εγκαταστάσεων. Το νοσοκομείο της Μεσσίνα στην Ταορμίνα είναι ένα ολοκαίνουργιο σύγχρονο κτίριο. Έχει κι αλλού ελλείψεις, δεν είμαστε οι μόνοι! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου