Monday, 8 September, 2025

Πορτογαλία: Δυστύχημα με τελεφερίκ. 16 νεκροί

Ξένοι υπήκοοι είναι οι 11 από τους 16 νεκρούς στο δυστύχημα με το τελεφερίκ στην Πορτογαλία την Τετάρτη (3/9).

Σύμφωνα με το CNN Portugal πρόκειται για αλλοδαπούς πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων με τις Αρχές να προσπαθούν να μάθουν την ταυτότητά τους μέσω τεστ DNA. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές ότι στην τραγωδία έχασαν τη ζωή τους δύο Κορεάτες και ένα Ελβετός. Σε απάντηση σε ειδοποιήσεις για αγνοούμενα άτομα που εκδόθηκαν στις χώρες προέλευσής τους, η Δικαστική Αστυνομία στέλνει δακτυλικά αποτυπώματα, δείγματα DNA και οδοντιατρικά αρχεία των θυμάτων στο εξωτερικό για να επιταχύνει τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Μεταξύ των Πορτογάλων νεκρών είναι ο τεχνικός πέδησης του οχήματος και τέσσερις υπάλληλοι του Santa Casa da Misericórdia. Ο νεκρός τεχνικός πέδησης αναγνωρίστηκε ως ο 40χρονος Αντρέ Χόρχε Γκονσάλβες Μαρκές.

Η Carris, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το τελεφερίκ, δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι ο Μαρκέ «εκτέλεσε τα καθήκοντά του με άριστη ποιότητα» και ήταν ένας «εξαιρετικός εκπρόσωπος» της εταιρείας. «Το θάρρος και ο επαγγελματισμός του, που αναγνωρίστηκαν από όλους, έληξαν τραγικά με την απώλεια της ζωής του στο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή του», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.