Saturday, 5 October, 2024

Σουηδία: Πέταξαν ντομάτες και κρεμμύδια στην υπουργό Εξωτερικών

Σακούλα με ντομάτες και κόκκινα κρεμμύδια πέταξαν στην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας,

κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη θέση της Στοκχόλμης αναφορικά με τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Η Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ μετά την ομιλία της στη Βουλή, σχετικά με το γιατί η Σουηδία απείχε από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τις νομικές συνέπειες της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη, επέστρεφε στη θέση της, όταν ξεκίνησε η φασαρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η βουλευτής Αν-Σοφί Αλμ. Διαδηλωτές πέταξαν μια τσάντα με ντομάτες και κρεμμύδια προς την κατεύθυνση της Στένεργκαρντ, με την τσάντα να «προσγειώνεται» δύο σειρές πίσω της, όπως ανέφερε η ταμπλόιντ Aftonbladet.

Η υπουργός όταν άκουσε τον θόρυβο, έφυγε από την αίθουσα και η συζήτηση διακόπηκε προσωρινά. Όπως έγραψε σε μήνυμά της στην Aftonbladet, ευχαριστώντας όλους εκείνους που την υποστήριξαν: «Πρέπει να είναι εφικτό να γίνεται μια κοινοβουλευτική συζήτηση χωρίς να μας πετάνε πράγματα. Είναι θεμελιώδες για τη Δημοκρατία».

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον καταδίκασε το περιστατικό αναφέροντας: «Είμαι περήφανος που η Σουηδία έχει μια ικανή υπουργό Εξωτερικών που εκπροσωπεί τη γραμμή της κυβέρνησης στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Κανείς δεν πρέπει να επιτρέπεται να την απειλεί ή να της πετάει αντικείμενα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.