Monday, 16 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συντριβή ρωσικού βομβαρδιστικού στη Σιβηρία. Ένας νεκρός

Συναγερμός σήμανε στις ρωσικές Αρχές από τη συντριβή ενός υπερηχητικού στρατηγικού

βομβαρδιστικού αεροσκάφους τύπου Τουπόλεφ Tu-22M3 της πολεμικής αεροπορίας την Πέμπτη (15/8) στη Σιβηρία.

“One of the pilots could not be revived,” he wrote. The other pilots suffered “injuries of varying severity.” All four pilots allegedly managed to eject during the crash and were found alive, as it was claimed earlier.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας σε ακατοίκητη περιοχή, κοντά στην Ιρκούτσκ στη Σιβηρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Το πλήρωμα έκανε χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων, όμως ένα από τα μέλη του σκοτώθηκε και τα υπόλοιπα τέσσερα διακομίστηκαν με τραύματα σε νοσοκομείο, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Ιγκόρ Κόμπζεφ.

Φέρει κατευθυνόμενες βόμβες, πυραύλους κρουζ και τον υπερηχητικό πύραυλο Κιντζάλ
Σοβιετικού σχεδιασμού, το Tu-22M, που αναπτύχθηκε στα τέλη των χρόνων του 1960, εκσυγχρονίστηκε επανειλημμένα ως το 1993. Αρχικά προορισμένο για πτήσεις μακράς εμβέλειας, μετατράπηκε σε αεροσκάφος με μέση εμβέλεια λόγω συμφωνιών με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των εξοπλισμών.
Είναι σε θέση να φέρει κατευθυνόμενες βόμβες, πυραύλους κρουζ και τον υπερηχητικό πύραυλο Κιντζάλ, μεταξύ άλλων. Αεροσκάφη του τύπου χρησιμοποιούνται συχνά για βομβαρδισμούς στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου