Thursday, 19 September, 2024

Υπό ασφυκτική πίεση ο Μπάιντεν. Αναφορές για πιθανή απόσυρση υποψηφιότητας

Αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί δήλωσαν στον αμερικανικό ιστότοπο Axios ότι η αυξανόμενη πίεση των ηγετών του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος θα πείσει τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποφασίσει να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, ενδεχομένως ακόμη και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο 81χρονος πρόεδρος, ο οποίος τώρα βρίσκεται σε απομόνωση καθώς βγήκε θετικός στον κορονοϊό, παραμένει δημοσίως αγέρωχος. Αλλά ιδιωτικά δέχεται αυξανόμενη πίεση, βρίσκεται αντιμέτωπος με κακές δημοσκοπήσεις καθιστούν ίσως αδύνατη τη συνέχιση της εκστρατείας του, δήλωσαν στο Axios πηγές των Δημοκρατικών.

Οι κορυφαίοι ηγέτες του κόμματός του, οι φίλοι του και οι βασικοί δωρητές του πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κερδίσει, ότι δεν μπορεί να αλλάξει τις αντιλήψεις του κοινού για την ηλικία και την κατάσταση υγείας του και ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλειοψηφίες στο Κογκρέσο. Σύμφωνα με το Axios, συνεργάτες λένε στον Μπάιντεν ότι αν παραμείνει, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να κερδίσει με συντριπτική διαφορά και να εξαϋλώσει την κληρονομιά του Μπάιντεν και τις ελπίδες των Δημοκρατικών τον Νοέμβριο.

Εξάλλου, η πίεση για απόσυρση από την κούρσα έχει αυξηθεί ασφυκτικά τις τελευταίες ημέρες.

Οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων θα δείξουν πιθανό πλήγμα που θα μπορούσε να παρασύρει και τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο. Η χθεσινή δημοσκόπηση του Associated Press, σύμφωνα με την οποία τα 2/3 των Δημοκρατικών επιθυμούν να αποσυρθεί ο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, θορύβησε τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο.

Πηγή: capital.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου