Friday, 20 September, 2024

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζητά ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας

Μετά το ΔΝΤ και τη Γαλλία, και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ζητά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με το «Spiegel», ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters» ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα πως «το Eurogroup πρέπει να βρει έναν τρόπο για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος.

“Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της” σημείωσε χαρακτηριστικά. Η ελάφρυνση του χρέους «θα βοηθήσει την χώρα και τους ανθρώπους της να μην αγωνίζονται κάθε δώδεκα μήνες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέα δάνεια για να αποπληρώσουν τα παλιά» αναφέρει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, τονίζοντας ότι «γνωρίζουμε όλοι ότι κάποια στιγμή, η ελάφρυνση του χρέους, θα γίνει. Δεν έχει νόημα να την αποφεύγουμε».

Επίσης ο κ. Γκάμπριελ σημειώνει ότι θα ήταν «εντελώς λάθος για την Ελλάδα να καλύψει τώρα τις ανάγκες της με νέα μέτρα λιτότητας» συμπληρώνοντας «ειδικά τώρα που η χώρα έχει καταφέρει καλύτερη οικονομική ανάπτυξη απ’ ότι θα περίμενε κανείς».

avgi.gr

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζητά ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου