Sunday, 23 June, 2024

Στουρνάρας: Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα

Στουρνάρας: Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα

“Η Τράπεζα της Ελλάδας, ως μέλος του Ευρωσυστήματος, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ διαβεβαιώνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής και για την ισορροπία των κινδύνων για τη σταθερότητα των τιμών στη ζώνη του ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στο πλαίσιο της εντολής της. Μετά από την απόφαση αυτή της ΕΚΤ το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, η οποία πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μario Draghi δήλωσε: “Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Τράπεζα της Ελλάδας και υποστηρίζουμε σθεναρά τη δέσμευση των κρατών μελών στην υπόσχεση να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση στις αδυναμίες των οικονομιών της ζώνης του ευρώ.”

Πηγή: www.sigmalive.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου