Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων
Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 16 περιπτώσεων απάτης, με πρόσχημα τις οικονομικές επενδύσεις.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και μίας γυναίκας, για τα αδικήματα της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της νομοθεσίας περί παιγνίων.
Στη δικογραφία περιλαμβάνται και ακόμη 4 ημεδαποί συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο άνδρας, συνεπικουρούμενος από την ημεδαπή γυναίκα, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και με βασικό πρόσχημα τη συμμετοχή σε διάφορες οικονομικές επενδύσεις, εξαπατούσαν συστηματικά πλήθος ατόμων σε περιοχές της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι το χρονικό διάστημα από αρχές του 2020 έως τα τέλη του 2024 διέπραξαν 16 απάτες, καταφέρνοντας να αποσπάσουν περισσότερα από 650.000 ευρώ.
Με τη συνδρομή και των συνεργών τους, τα χρηματικά ποσά μεταφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και σε λογαριασμούς διαδικτυακού στοιχηματισμού.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.