Έντονο διάλογο με τους εκπροσώπους εργαζομένων του νοσοκομείου Ρόδου
είχε μπροστά στις κάμερες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το μεσημέρι της Τετάρτης (7.8.24).
«Αυξήσαμε τα κίνητρα. Προ ολίγου αποφασίσαμε να κάνουμε τέσσερις ταυτόχρονα προσλήψεις ογκολόγων», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας την πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρόδου να μη φωνάζει. «Μη φωνάζετε σας παρακαλώ, εγώ έχω πιο δυνατή φωνή», είπε ο υπουργός Υγείας, με την πρόεδρο των εργαζομένων να απαντά: «Δεν μπορούμε να μη φωνάζουμε, δουλεύουν από το προσωπικό μας τέσσερις νύχτες την εβδομάδα».
Μάλιστα, ο έντονος διάλογος που είχε ο υπουργός Υγείας με τους εργαζόμενους σχολιάστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να του απαντά πως κάνει κριτική από τη Μύκονο.
«Το νοσοκομείο της Ρόδου είναι πολύ καλά από πλευράς ιατρικού προσωπικού, έχει όμως μεγάλη πίεση στο νοσηλευτικό προσωπικό κυρίως διότι έχουμε μεγάλες απώλειες λόγω παραιτήσεων και συνταξιοδοτήσεων και διαφόρων άλλων», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και επισήμανε πως «θα κάνουμε μία πολύ γενναία πρόσκληση, για το νοσοκομείο Ρόδου και τους νοσηλευτές. Ίσως και 50, για να καλύψουμε οριστικά το θέμα το οποίο υπάρχει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
Ο υπουργός Υγείας ανέλαβε τη δέσμευση ότι το Κέντρο Ακτινοθεραπείας -το οποίο θα ανεγερθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- από την πρώτη μέρα λειτουργίας του θα είναι πλήρως στελεχωμένο.
Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε την προκήρυξη άμεσα 50 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
«Πλέον το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο είναι γεγονός. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη χάρη στην Περιφέρεια και εγώ ως υπουργός Υγείας εγγυώμαι ότι το προσωπικό θα είναι στη θέση του την πρώτη μέρα που θα είναι έτοιμο για να λειτουργήσει και να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών της Ρόδου και γενικά των Δωδεκανήσων. Πιστεύω ότι το Ακτινοθεραπευτικό θα είναι ένα σημείο μεγάλης τομής, ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ογκολογικούς ασθενείς της περιοχής. Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη όταν χρειάζεται να πάνε στην Αθήνα και πρέπει να κάνουμε το παν για να εξαφανίσουμε αυτή την ταλαιπωρία. Οι οικολογικοί ασθενείς έχουν ήδη πολλά προβλήματα, δεν χρειάζεται το κράτος να τους δημιουργεί περισσότερα. Πιστεύω ότι ένα λογικός, ρεαλιστικός.
Εκτιμώμενος χρόνος από σήμερα για τη λειτουργία του είναι τα 2,5 με 3 χρόνια. Αυτή νομίζω ότι θα είναι και η μεγαλύτερή μας προσφορά στην περιοχή»…
Η ψηφιοποίηση των νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα έργο, αυτό της ψηφιοποίησης των επτά νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου:
«Το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με το Υπουργείο Υγείας, οδήγησε σε ένα καινούριο έργο και πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα είμαστε σε θέση να το δημοπρατήσουμε. Είμαι η ψηφιοποίηση των 7 νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου, ένα έργο που έχει μελετήσει η δεύτερη ΥΠΕ και έχουμε αναζητήσει χρηματοδοτική πηγή. Είμαστε στο τελικό στάδιο για να πάρουμε την έγκριση από τις Βρυξέλλες για να στηρίξουμε το Υπουργείο Υγείας και την δεύτερη ΥΠΕ και σε αυτήν αγώνα για την ψηφιοποίηση, ένα έργο περίπου 12 εκατ. ευρώ».