Μικροένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο Πολυτεχνείο όταν ομάδας υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης πήγαν στο μνημείο των θυμάτων για να καταθέσουν στεφάνι.
Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους κατά κυβερνητικών στελεχών που έφθασαν στο Ίδρυμα λίγο νωρίτερα. Ομάδες περιφρούρησης προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ακούστηκαν συνθήματα.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι και αποχώρησε άρον άρον, συνοδευόμενος απο τον υπουργό Επικράτειας, Ν. Παππά.
Στη συνέχεια, στεφάνι κατέθεσαν ο πρόεδρος της Βουλής Βούτσης και ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλης. Νωρίτερα, κατέθεσε στεφάνι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουραρης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.
“Εκτός απο το διαχρονικό μήνυμα της κραυγής του Πολυτεχνείου “ψωμί-παιδεία-ελευθερία”, σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και το μήνυμα ενάντια στη βαρβαρότητα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικος Βουτσης, μετα την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πολυτεχνείου.
Απο την πλευρά του, ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευματων, Νικος Φίλης, επεσήμανε: ” Το Πολυτεχνείο ζει σήμερα στους αγώνες της νεολαίας και του λαού. Το μήνυμα “ψωμί-παιδεία-ελευθερία” σήμερα μεταφράζεται: “δουλειά για όλους, μόρφωση για όλους, δημοκρατία παντού”.
Τη σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πριν από 42 χρόνια, αλλά και σήμερα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε δηλώσεις του, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πολυτεχνείου.
“Ένα δεύτερο Πολυτεχνείο έχουμε τώρα, για να καταπολεμήσουμε την πείνα και την έλλειψη δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ισοπολιτείας. Και τα δυο αυτά πολυτεχνεία είναι εξίσου σπουδαία. Γιατί και σήμερα σε αυτό το νέο Πολυτεχνείο η νεολαία πρωτοστατεί” είπε ο κ. Λεβεντης.
Οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα ολοκληρωθούν αργά το μεσημέρι με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Ένταση έξω από το Πολυτεχνείο. Με συνοπτικές διαδικασίες κατέθεσε στεφάνι ο Τσίπρας