Friday, 24 January, 2025

Αποκαλυπτήρια για το νέο κόμμα από Κασσελάκη

Στο «στρατόπεδο» του Στέφανου Κασσελάκη οι εξελίξεις είναι ραγδαίες…

Σήμερα έρχεται η ανακοίνωση του ονόματος και η ανάγνωση της ιδρυτικής διακήρυξης, την οποία οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να υπογράψουν.

Στο επιτελείο του είναι ακόμα σε αναζήτηση των νέων γραφείων όπου θα στεγάσουν τον νέο φορέα, καθώς λήγει η σύμβαση που είχαν κάνει στον Ταύρο. Συνεργάτες του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για έναν στρατηγικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει στο καταστατικό συνέδριο σχετικά σύντομα. Θα δημιουργηθεί πρόχειρα ένα Πολιτικό Κέντρο με την ομάδα των στενών συνεργατών του, η οποία και τώρα συνεδριάζει καθημερινά. Το κόμμα θα πρέπει να στελεχωθεί και από υπαλλήλους. Ηδη οι εθελοντές βρίσκονται καθημερινά στα γραφεία. Στο χθεσινό μήνυμά του για την εκδήλωση, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως «γεννιέται το πιο συμμετοχικό κόμμα που έγινε ποτέ στη χώρα μας. Γιατί η Δημοκρατία έχει πάντα τη λύση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διακήρυξη εξέχουσα θέση θα έχουν τα δημοψηφίσματα που θα πραγματοποιούνται μεταξύ των μελών προκειμένου να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις. Στις προτεραιότητες του νέου κόμματος θα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και αυτό αναμένεται να προτάξει και ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του.

Σήμερα θα ανακοινωθεί και το νέο όνομα, αφού χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στον ιστότοπο todikomaskinima. Τα μέλη και οι φίλοι είχαν 15 επιλογές: Αλμα Δημοκρατίας, Αύριο, Δημοκρατικό Κόμμα, Δύναμη Δημοκρατίας, Ελληνικό Ονειρο, Εμείς, Κίνημα, Κίνημα Δημοκρατίας, Μπορούμε, Μπροστά, Ορίζοντας, Προοδευτικό Κίνημα, Προοδευτικοί Πολίτες, Πρόοδος, Σύγχρονη Αριστερά.

Εξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί και η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας (απαιτούνται 10) φαίνεται να απέχει αρκετά. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Πέτρος Παππάς δείχνει να κρατάει αποστάσεις. Στελέχη που βρίσκονται στο περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρουν πως αυτή ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Νέα Αριστερά που κατάφερε να συγκροτήσει Κ.Ο. αμέσως μετά την αποχώρησή της, χωρίς ωστόσο να επιτυγχάνει την κοινωνική αποδοχή που επιθυμούσε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου