Να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να ορισθεί η εθνική γραμμή στις σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία, ζήτησε από τον πρωθυπουργό
κατά την παρθενική του ομιλία ως αρχηγός κόμματος στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε επίσης σε παλαιότερες τοποθετήσεις του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αναφορικά με την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, σημειώνοντας: «Όταν σας έλεγα για τα κοιτάσματα, ήμουν γραφικός. Τότε ήμουν γραφικός, τώρα είμαι περιγραφικός της κατάστασης. Δεν με πιστεύατε. Και σήμερα κινδυνεύει η Ελλάδα λόγω αυτών των κοιτασμάτων». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να “συμφωνήσουμε επιτέλους για το ποια είναι η εθνική μας γραμμή. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πούμε ποιες είναι οι δικές μας “κόκκινες γραμμές”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι καλλιεργείται απέναντι στην Τουρκία, ένα «φοβικό σύνδρομο το οποίο οδηγεί σε ηττοπάθεια και η καλλιέργεια της ηττοπάθειας σε ήττα».
Συνεχίζοντας ο κ Βελόπουλος αναφέρθηκε στη μήνυση, η οποία έχει κατατεθεί σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και κάλεσε τους «Μακεδόνες βουλευτές της ΝΔ», οι οποίοι όπως είπε προεκλογικά έκαναν λόγο για “Εγκληματική Συμφωνία” να αποδείξουν αν όντως θέλουν να την ακυρώσουν, βάζοντας τις υπογραφές τους δίπλα σε αυτές των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Κλείστε την προδοτική συμφωνία, γιατί ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Ξέρετε τι περιλαμβάνει αυτή η Συμφωνία; Περιλαμβάνει την δυνατότητα των Σκοπίων, να έχουν ναυτικό στον Θερμαϊκό. Τους επιτρέπει να έχουν ΑΟΖ. Ακυρώστε την Συμφωνία των Πρεσπών και ο ελληνικός λαός θα σας ευγνωμονεί», τόνισε.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατήγγειλε τη στάση της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης στην υπόθεση του φόνου Κατσίφα, αλλά και τις ενέργειες του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγόρησε ως υπεύθυνο για τις κατεδαφίσεις κατοικιών της Ελληνικής Ομογένειας στην Χειμάρρα.
Ο κ. Βελόπουλος, τάχθηκε επίσης υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων.