Sunday, 30 June, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Βουλευτές της ΝΔ θέλουν τον Κώστα Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι χρεώνουν στη Σακελλαροπούλου

Βουλευτές της ΝΔ θέλουν τον Κώστα Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι χρεώνουν στη Σακελλαροπούλου
Την γκρίνια και τη σκληρή κριτική των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας άκουσε ο πρωθυπουργός, καθώς η μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές έχει ανοίξει τα στόματα.
Η συνεδρίαση αυτή ήταν η πρώτη μετά τις Ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό.

Στις περίπου 5 ώρες που διήρκεσε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συνολικά ο λόγος δόθηκε σε 37 βουλευτές, σύμφωνα με το Mega. Οι 10 από τους 37 βουλευτές που μίλησαν έθεσαν θέμα για τη ρύθμιση που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με τον πρωθυπουργό να υπερασπίζεται την επιλογή του. Επιπλέον, κάποιοι βουλευτές άφησαν αιχμές για την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας -χωρίς να την κατονομάζουν- για τη συμμετοχή της σε ένα πάρτι σε γνωστό εστιατόριο, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βουλευτές, όπως ο Νότης Μηταράκης και ο Μίλτος Χρυσομάλλης, έθιξαν το θέμα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιβραβεύονται όσοι… γιόρτασαν για την ψήφιση του γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή “Live News” του Mega, υπολογίζεται ότι περίπου 25 βουλευτές δεν επιθυμούν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να εκλεγεί ξανά Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από αυτούς τους 25 οι 15 βουλευτές επιθυμούν στη θέση της τον Κώστα Καραμανλή. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του πρώην πρωθυπουργού ακούγεται ως μια επιλογή για το ανώτατο αξίωμα της χώρας. Στο παρελθόν μάλιστα ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρόθυμος να στηρίξει μια επιλογή όπως αυτή του Κώστα Καραμανλή, σκέψη όμως που δεν είχε προχωρήσει τότε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλή γνώμη για την κ. Σακελλαροπούλου, με το Μέγαρο Μαξίμου να κλείνει το θέμα, αναφέροντας πως δεν είναι της ώρας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.