Wednesday, 26 June, 2024

Γαλλία: Έκπτωση 0,15 ευρώ/λίτρο σε βενζίνη & diesel

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει έκπτωση 0,15 ευρώ/λίτρο σε κάθε γέμισμα για να βοηθήσει τους πολίτες να ανταπεξέλθουν στην άνοδο των τιμών στα καύσιμα.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πακέτο ύψους 2,0 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τους πολίτες να ανταπεξέλθουν στην κατακόρυφη άνοδο των τιμών των καυσίμων.

Η έκπτωση θα έχει διάρκεια τέσσερις μήνες

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε αργά το Σάββατο ότι οι τιμές της βενζίνης και του diesel θα μειωθούν κατά 15 λεπτά ανά λίτρο από την 1η Απριλίου και για τους τέσσερις επόμενους μήνες. Η έκπτωση αυτή δεν θα επιβαρύνει τους πρατηριούχους, αφού το κράτος θα είναι εαυτό που θα επωμιστεί την πληρωμή της διαφοράς.

«Εξοικονομείς 9 ευρώ στα 60»

 «Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που γεμίζεις με 60 ευρώ, εξοικονομείς περίπου εννέα ευρώ», είπε ο Ζαν Καστέξ σε συνέντευξή του στη Le Parisien. Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από τις εταιρείες καυσίμων να συμβάλουν στη μείωση των τιμών των καυσίμων για τους καταναλωτές. «Αν το κράτος δίνει μια έκπτωση 15 λεπτών ανά λίτρο και οι εταιρείες δώσουν μια έκπτωση 5 λεπτών το λίτρο, αυτό συνεπάγεται έκπτωση 20 λεπτών το λίτρο για τους Γάλλους πολίτες», πρόσθεσε ο Καστέξ.

Με τις τιμές της βενζίνης να ξεπερνούν στη Γαλλία πλέον τα 2 ευρώ ανά λίτρο σε ορισμένες περιοχές, η κυβέρνηση δέχθηκε πιέσεις να μειώσει τις τιμές.

– Η έκπτωση θα έχει διάρκεια τέσσερις μήνες

– Εξοικονομείς 9 ευρώ σε γέμισμα αξίας 60 ευρώ

– Οι τιμές των καυσίμων στη Γαλλία είναι στα 2 ευρώ/λτ.

Στην Ελλάδα τι περιμένουμε; Δεν πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο; Αλλά εμείς έχουμε τους… έξυπνους, σαν τον Πορτοσάλτε και τους υπουργούς μας, που λένε ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα, οπότε είναι άχρηστη η μείωση της τιμής! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου