Saturday, 28 September, 2024

Γεννηματά: Πρώτη φορά Αριστερά, τρίτη φορά μνημόνιο, το πιο σκληρό μνημόνιο

Γεννηματά: Πρώτη φορά Αριστερά, τρίτη φορά μνημόνιο, το πιο σκληρό μνημόνιο

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ξεκίνησε την ομιλία της, καλημερίζοντας τους βουλευτές (καθώς πλησίαζε 07:00 το πρωί) και σημείωσε: «Πρώτη φορά Αριστερά, τρίτη φορά μνημόνιο, το πιο σκληρό μνημόνιο».

Σημείωσε ότι το δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο ενταφιάζεται από αυτούς που το δημιούργησαν. Το copyright του μνημονίου ανήκει αποκλειστικά σε σας κ. Τσίπρα και κ. Καμμένε, όλες οι αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα φέρουν την υπογραφή σας.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι αποδυναμώνει την κοινωνία, τον επέκρινε για ψέματα και πισωγυρίσματα, ενώ αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφο».

«Αποτύχατε σε όλα, έκπληκτος ομολογείτε ότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις» υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

«Κύριε Τσίπρα, ο βασιλιάς είναι γυμνός» πρόσθεσε.

«Το τρίτο Μνημόνιο δεν προέκυψε ως θεομηνία ούτε ως νομοτέλεια αλλά ως αποτέλεσμα των αδέξιων κυβερνητικών χειρισμών» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας για το «περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» υποστήριξε ότι «τοποθετείται στο αρχείο της ιστορίας, στο ίδιο ράφι λαϊκισμού με τα Ζάππεια».

«Από εδώ και στο εξής κάθε ευρώ που θα χάνεται από την τσέπη του συνταξιούχου και του μισθωτού θα έχει τη φωτογραφία του κυρίου Τσίπρα» υπογράμμισε η κα Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «θα είναι ο ειδικός φόρος Τσίπρα».

Τόνισε πως «κλείνει ο κύκλος που προέκυψε από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών» ξεκαθαρίζοντας ότι «στο εξής η στάση μας σε κάθε κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία θα εξετάζεται κατά περίπτωση».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι η θετική ψήφος δίνεται «για τη διασφάλιση του ιστορικού κεκτημένου της ένταξης στην ΕΕ. Η ένταξή μας στην ευρωζώνη δεν επιδέχεται τροποποιήσεις, δεύτερες σκέψεις αλλά αυτή η θετική ψήφος δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση».

«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Δεν είναι ‘ναι’ στη συμφωνία και στα μέτρα που περιλαμβάνει. Σε κάθε ‘ναι’ να ακούτε ένα ηχηρό ‘ναι’ στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και ένα εκκωφαντικό ‘όχι’ σε μια κυβέρνηση που ταύτισε το ελπιδοφόρο με την αναποτελεσματικότητα» συμπλήρωσε.

tanea.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου