Μόλις πριν από 15 ημέρες συστήθηκε η real estate εταιρεία της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του CNN Greece.
Η κίνηση αυτή σήμανε «συναγερμό» στις αρμόδιες Αρχές, που θέλουν να διερευνήσουν το ενδεχόμενο η εν λόγω εταιρεία να δημιουργήθηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» διακίνησης μαύρου χρήματος. Κατά πληροφορίες, η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε στο Κολωνάκι.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα 12/12 ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τόσο της Εύας Καϊλή και του συντρόφου στην Ελλάδα όσο και μελών της οικογένειάς της. Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίδραση του κ. Βουρλιώτη ήταν άμεση μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).
Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).
Τα τελευταία στοιχεία
Το ποσό των 150.000 ευρώ εντοπίστηκε σε σακούλες στο σπίτι της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άλλα 600.000 ευρώ εντοπίστηκαν σε χαρτοφύλακα που είχε στην κατοχή του ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος είχε προσαχθεί από τις βελγικές Αρχές ωστόσο όπως έγινε γνωστό χθες, Κυριακή 11/12, αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, ρεπορτάζ της οποίας καταγράφει λεπτό προς λεπτό, τις έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη της Ελληνίδας ευρωβουλευτού: «Το ειδικό τμήμα της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου, περίμενε από τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το σπίτι της Εύας Καϊλή για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον σύντροφο της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να βγει από την οικία τους οδού Wiertz, στην καρδιά των Βρυξελλών. Λόγω της βουλευτικής ασυλίας της Καϊλή, δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έφοδο στο σπίτι.