Wednesday, 3 July, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κάλπες στο ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο. Οι υποψήφιοι

Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου μέσα σε τρεις μήνες -τον Οκτώβριο- αποφασίζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ολοι πλέον επείγονται να κλείσει γρήγορα τα θέμα ηγεσίας, που προκαλεί φθορά στο κόμμα, συντηρώντας κλίμα αμφισβήτησης και αντιπαραθέσεων. Στους “επισπεύδοντες” προστίθεται και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που επέμεινε μέχρι τώρα στις καταστατικές διαδικασίες και στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπό αμφισβήτηση πρόεδρος σπεύδει να προλάβει τους εσωκομματκούς αντιπάλους του, διατυπώνοντας ο ίδιος πρόταση για κομματικές κάλπες τον Οκτώβριο. Επιδιώκει έτσι να τους στερήσει τη δυνατότητα άσκησης πιέσεων γι αυτό το θέμα, ώστε η αντιπαράθεση να εστιαστεί στα θέματα πολιτικής στρατηγικής, “ταυτότητας” και συνεργασιών.

Αναδιανομή ρόλων
Παράλληλα επιχειρεί μία ενωτική κίνηση, προτείνοντας αναδιανομή ρόλων και κομματικών αξιωμάτων, με ισχυρότερη εκπροσώπηση των «αμφισβητιών» στην ηγετική ομάδα και στα όργανα του κόμματος. Η αναδιανομή αφορά θέσεις ευθύνης στη Βουλή και στο κόμμα – μεταξύ αυτών και τη θέση του γραμματέα του κόμματος, ο οποίος θα διαδεχθεί τον υπό παραίτηση Ανδρέα Σπυρόπουλου. 
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή δεν πρόκειται να αποφέρει αποτελέσματα, καθώς ο στόχος των “αμφισβητιών” είναι ένας και μοναδικός: Η ανάδειξη νέου προέδρου, που θα μπορέσει να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογικές νίκες και στην “πόρτα” της εξουσίας. Πώς, με ποιές πολιτικές και με ποιά στρατηγική δεν έχει σημασία – ούτε καν έχει συζητηθεί μέχρι τώρα.

Όλα λοιπόν περιστρέφονται γύρω από τα πρόσωπα και τις ημερομηνίες.

Φαβορί και αουτσάιντερ
Την υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος ανακοινώνει ο Χάρης Δούκας, υποσχόμενος ότι θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογικές νίκες και στην εξουσία. Θα αποσαφηνίσει πάντως ότι εάν εκλεγεί δεν θα παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων, παρά τις αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η επιλογή του.

Σε άλλο μήκος κύματος ο Παύλος Γερουλάνος, που θα συνοδεύσει την υποψηφιότητα του με μια ολοκληρωμένη πολιτική πλατφόρμα «για την παράταξη και για τη χώρα». Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν πληροφορίες ότι ενδέχεται να υπάρξουν κι άλλες υποψηφιότητες. Οπως αναφέρεται από πηγές του ΠΑΣΟΚ, στη λίστα των διεκδικητών μπορεί να προστεθούν την τελευταία στιγμή η Μιλένα Αποστολάκη, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Οχι με πιθανότητα να κερδίσουν τη μάχη, αλλά για να μετρήσουν δυνάμεις και να εγγράψουν “υποθήκες”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.