Sunday, 22 September, 2024

Καμμένος: Ζητώ ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία της Χρυσής Αυγής – Εκτός Κ.Ο. ο Μπαρμπαρούσης

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος πήρε το λόγο στη Βουλή για να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση

και των επικροτών του για εσχάτη προδοσία.
Συγκεκριμένα είπε:
«Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό αδίκημα. Οι ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν την δημοκρατία. δεν μπορούν από κανέναν να καλούνται να καταπατήσουν το Σύνταγμα. Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και την χώρα. Τέτοιου είδους πράξεις οδήγησαν στην απώλεια εθνικού εδάφους.
Ζητώ την ποινική δίωξη τόσο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση όσο και όλων των βουλευτών της που επικρότησαν τις δηλώσεις του με βάση τα άρθρα 134 και 135 του πρώτου Κεφαλαίου του Συντάγματος για εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Ζητώ την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι η ποινική δίωξη θα ασκηθεί και με πρωτοβουλία της δικαιοσύνης.
Αποβλήθηκε από τη συζήτηση η Χρυσή Αυγή
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης εισηγήθηκε την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση που διεξάγεται αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ολα τα άλλα κόμματα, πλην ΧA, συμφώνησαν.
«Εισηγούμαι κανείς εκ των κυρίων της Χρυσής Αυγής που είναι εγγεγραμμένοι να μιλήσουν, να μην έχουν αυτό το προνόμιο που δίνει η αίθουσα αυτή» ανέφερε ο κ. Βούτσης και συνέχισε:
«Ο ομιλητής έφτασε στα όρια της πατριδοκαπηλίας. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα στο Κοινοβούλιο έπεσαν οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή – Λαϊκός Σύνδεσμος ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής», είπε ο κ. Βούτσης.
Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος είπε από το περιστύλιο της Βουλής για τη δήλωση Μπαρμπαρούση:
“Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει τη δήλωση Μπαρμπαρούση, η οποία είναι εκτός γραμμής της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι ένα πολιτικό Κίνημα και ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης με την δήλωση του αυτή έδωσε μια βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα όλα τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε για την προδοσία της Μακεδονίας που είναι ένα πραγματικό γεγονός, μιλάνε για τα κατά φαντασίαν πραξικοπήματα που δεν υπάρχουν.
Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι σε πλήρη συμφωνία απέκλεισαν την Χρυσή Αυγή από την συζήτηση, το μόνο εθνικιστικό κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση για την εθνική μειοδοσία που θα γίνει στις Πρέσπες.
Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική τους συμπεριφορά και καλεί τον Ελληνικό Λαό να αναλογιστεί: Ποιοι είναι τελικά οι φασίστες; Ποιοι είναι οι τύραννοι και αυτοί, οι οποίοι έχουν φτιάξει ένα αυταρχικό καθεστώς σε αυτήν Χώρα;”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου